Aktywne Wpisy

multiwitamina +15
bisun +8
Jestem w miarę nowy na wykopie więc na poważnie pytam skąd tutaj takie gigantyczne poparcie dla wysyłania wszystkiego co się da Ukraińcom? Wytłumaczcie mi to proszę .
Naszym interesem jako narodu Polskiego nie jest zwycięstwo Ukrainy tylko porażka Rosji. A porażka Rosji to zajechanie ich sankcjami i wyniszczenie przemysłu jak i wszelkich zapasów zbrojeniowych oraz najważniejsze- odcięcie się Europy od kacapskiego gazu i ropy. A na to trzeba czasu. Chyba każdy kto
Naszym interesem jako narodu Polskiego nie jest zwycięstwo Ukrainy tylko porażka Rosji. A porażka Rosji to zajechanie ich sankcjami i wyniszczenie przemysłu jak i wszelkich zapasów zbrojeniowych oraz najważniejsze- odcięcie się Europy od kacapskiego gazu i ropy. A na to trzeba czasu. Chyba każdy kto

Zrobiłem prosty program konsolowy, który pyta użytkownika o dane logowania, potem wyświetla komunikat o poprawności logowania i potem w zależności od wyniku wyświetla coś albo nie daje dostępu do czegoś.
Main
BusinessLogic
EnteredUserData
UserDataBase
Podzieliłem logikę na 3 metody. Czy to tak powinno wyglądać czy coś byście zmienili?
#programowanie #programista15k #naukaprogramowania #csharp
SignInBusinessLogic / SignInUseCase / SignInService
EnteredUserData -> czy ma znaczenie tu entered? UserData byłoby bardziej przejrzyste imo
UserDataBase -> zamiast dziedzieczyc po tym, lepiej wrzucic to jako zaleznosc do tego BusinessLogic
IsEnteredDetailsCorrect -> AreUserDetailsValid ? znow, raczej nie obchodzi programu ze to zostalo "entered" + plural, bo detale
No nie do końca. BusinessLogic jest GodClass. Umie wszystko. Od pobierania danych logowania, przez ich uwierzytelnienia, po autoryzację i wyświetlanie danych.
Ja bym tu zrobił trzy klasy:
1) CredentialRetriever (albo coś takiego), generalnie klasa, której zadaniem jest pobranie credentiali od usera, niezależnie w jaki sposób to robi. Zwrócić powinien jakąś klasę typu EnteredCredentials albo coś w tym guście.
2) CredentialAuthentication - tutaj masz metodę sprawdza czy dana osoba jest