Wpis z mikrobloga

Moja matka pracuje na uniwersytecie medycznym i podczas wykonywania badań pod kątem #koronawirus zauważyli że u kobiet chorych na covid występuje niewielkie odbarwienie na stopie. Dlatego proszę #rozowepaski o wysyłanie mi zdjęć stóp celem diagnozy, pozdrawiam i dziękuję.
  • 13
  • Odpowiedz
@Blackhorn: W jaki sposób stopy są dla Ciebie podniecające, co Cię w nich kręci? Pytam z ciekawości.

A w ogóle, to nie rozumiem, dlaczego jakakolwiek różowa miałaby mieć coś przeciwko wysłaniu zdjęcia swoich stóp komuś, komu sprawi to przyjemność. To jest dopiero dziwne( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@asmodeus666: Kolega mówił, że bodźce reagujące na stopy znajdują się w tej samej przestrzeni mózgu mężczyzny co genitalia ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@MoFaja: Ja do stóp czuję obojętność, dla mnie to jest taka sama część ciała jak ręka na przykład i nie potrafię się podniecić na ich widok. Tak sobie pomyślałem, że może nie potrafię dosrzeć tego czegoś w stopach, co może być podniecające, więc zapytałem.
W moim mózgu stopy w źaden sposób nie łączą się z genitaliami, możesz to wyjaśnić dokładniej?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@asmodeus666: Neurolog Vilayanur S. Ramachandran sugeruje, że fetyszyzm stóp wynika z tego, że stopy i genitalia są reprezentowane przez sąsiadujące ze sobą obszary w korze czuciowej mózgu". Trochę nieprecyzyjnie napisałem, bo z pamięci. Jak chcesz coś więcej wiedzieć to poczytaj jego badania, ja się tak mocno tym nie interesowałem.
  • Odpowiedz