Wpis z mikrobloga

Dlaczego #ryby mogą być reklamowane w taki sposób? Wyobraźcie sobie poćwiartowana na kawałki krowę, z uciętą głową w lodzie na reklamie wołowiny. Brzmi całkiem Gore i nadaje się raczej na okładkę albumu heavy metalowego. Co takiego mają w sobie ryby, że ich poćwiartowane zwłoki nie budzą odrazy?

#swiat #pytanie
p.....n - Dlaczego #ryby mogą być reklamowane w taki sposób? Wyobraźcie sobie poćwiar...

źródło: comment_1600847448nj9Wid2IDJqBCYscAqK8ci.jpg

Pobierz
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Glowacki92: no dobra ok, ale to nadal ucięty łeb. Jak zrobisz stek z łososia to też nie wygląda jak ryba... Świnie przyrządza się w całości, kurczaka i nie reklamuje się ich ze zdekapitowana głową obok. Krowa to tylko przykład.
  • Odpowiedz
@potezny_zachodniopomorszczanin:
ale jak jesz np. pstrąga z patelni to na talerzu jest w całości - chociaż znam osoby, którym to nie odpowiada.
Myślę, że rolę odgrywa jeszcze to, że to nie jest ssak i w związku z tym, że ma inną fizjologię nie wywołuje to u nas takiego obrzydzenia.
No i tak jak już ktoś wspomniał - ryby nie wyglądają ani na mądre, ani przytulaśne
  • Odpowiedz
@potezny_zachodniopomorszczanin: przede wszystkim dlatego że nikt nie będzie wstawiał zdjęcia całej krowy poćwiartowanej bo nikt takiej krowy nie kupuje idziesz do sklepu i szukasz kilogram wołowiny czy wieprzowiny i na reklamach takie zdjęcia sie wstawia tego co kupuje kupujący na przykład żeberka, polędwice, filety i tak dalej. Nikt nie wstawia poćwiartowanej krowy bo nikt nie kupuje na przykład głowy, nogi ze skórą krowy czy coś takiego, a rybę normalnie kupuje
  • Odpowiedz