Aktywne Wpisy
śpicie już?
Przed chwilą jechałem na rowerze i jakaś #!$%@? małolata (na oko 17-18 lat) darła ryja na ulicy po czym dobiegła do mnie i chciała mnie zrzucić z roweru XD i do mnie z tekstem "ty też #!$%@? z Ukrainy"? No #!$%@?łem się i zacząłem się drzeć na nią i jej cisnąć od #!$%@? i szmat itp. po czym jak zobaczyła, że mówię po Polsku to do mnie z tekstem w stylu "dobrze,
Wystarczy mi pół roku, rok.
Zastanawiam się na jakie stanowisko mógłbym aplikować. Nie chciałbym za bardzo użerać się z pasażerami i ich widzimisie, także pewnie kelner odpada, z resztą nie mam doświadczenia.
Angielski na dobrym poziomie, potrzebnych słówek douczyłbym się przed rejsem.
Z tego co sprawdzałem to na np. młodszego marynarza czy marynarza wachtowego są potrzebne odpowiednie kursy (4) za jakieś 1000 zł. Ale nie wiem czy to nie nazbyt niebezpieczna praca dla niedoświadczonej osoby.
Może jakiś sprzątacz, roznosiciel rzeczy, bagaży?
Aha dodam że miałem chorobę morską na statku turystycznym w trójmieście, dosyć mocno bujało. xd
No i wyobrażam sobie że czas wolny spędzałbym na podziwianiu widoków, czytaniu książek, jakieś filmy, gry na lapku, karty i picie z ziomkami. ( ͡° ͜ʖ ͡°) No a tak to w większości praca i spoko.
#pracanamorzu #pytaniedoeksperta #praca #ocean #morze
@AleMenelJezuJakOnSieStoczyl: wołam, bo może ty znasz odpowiedzi.
Kibli raczej też bym nie chciał czyścić jednak ;d
To brzmi spoko, jeśli nie wypadnę za burtę przy tym xd
@Testuje_Toster: Będę obczajał te testy, ale najpierw jeszcze zdrowotne sprawy ogarnę, także powoli będę się przymierzał ( ͡° ͜ʖ ͡°)