Dostawiłęm sobie dodatkową nitkę kolejową do swojej elektrowni jądrowej, bo zapomniałem o wodzie. Oczywiście pociąg wybrał starą nitkę gdzie nie ma możliwości wypompować wody xD
Wkurzyłem się, wyłączyłem grę, polurkowałem chwilę mirko, byłem zapalić, a teraz mam ochotę znowu włączyć i debugować.
@echelon_: to było na tej stacji, po prostu wcześniej było miejsce na dwa wagony, bo za nimi był zakręt. Dołożyłem prostą nitkę, by trzeci wagon się zmieścił. Idea była taka, że skoro dwa wagony są zaznaczone jako pustak, w trzecim jest full płynu, to pojedzie nową nitką by wagon się zmieścił.
@TymRazemNieBedeBordo: przed każdym skrzyżowaniem daj semafor poprzedzający a na zjeździe z każdego skrzyżowania daj semafor zwykły, jak dobrze ustawisz to ten poprzedzający powinien na niebiesko się świecić i pociąg powinien wybrać inna drogę (tą po lewej)
@TymRazemNieBedeBordo: Ja zrobiłem głupio bo jak wyszła ostatnia zmiana receptur science packów to postanowiłem zacząć od nowa i nową fabrykę... musiałem rozkminić niebieskie butelki i zrobiłem sobie przerwę, myślałem, że może na 1.0 wrócę ale trochę w inne gierki gram aktualnie
Wkurzyłem się, wyłączyłem grę, polurkowałem chwilę mirko, byłem zapalić, a teraz mam ochotę znowu włączyć i debugować.
Chyba prędzej rzucę fajki niż tę grę
#factorio
@Kaiborr: dzięki za protipy, na pewno przyda się na moim savie, w końcu zrobiłem train world ( ͡° ͜ʖ ͡°)