Chciałam spróbować czegoś zupełnie nowego, wiec padło na wegańska zupę z miso.
Ugotowałam najpierw grzyby shitake z odrobina cukru i sosem sojowym, dzięki za podpowiedz, Michał), w oddzielnym garnku glony konbu. Polaczylam wywary, bez zawartości. Dodałam trzy łyżki jasnej pasty miso, pokrojone w plasterki shitake i namoczone wcześniej glony wakame. Na talerzu dodałam szczypiorek.
Czy jest to dobre? Może być. Lepsze z katsuobushi. Na pewno szybkie do przygotowania i jest to jedyna forma w jakiej mogę zjeść tofu.
Zadanie: Zrob weganski obiad.
Chciałam spróbować czegoś zupełnie nowego, wiec padło na wegańska zupę z miso.
Ugotowałam najpierw grzyby shitake z odrobina cukru i sosem sojowym, dzięki za podpowiedz, Michał), w oddzielnym garnku glony konbu. Polaczylam wywary, bez zawartości. Dodałam trzy łyżki jasnej pasty miso, pokrojone w plasterki shitake i namoczone wcześniej glony wakame. Na talerzu dodałam szczypiorek.
Czy jest to dobre? Może być. Lepsze z katsuobushi. Na pewno szybkie do przygotowania i jest to jedyna forma w jakiej mogę zjeść tofu.
Komentarz usunięty przez autora