Zmieniam u siebie instalacje z jednofazowej na trójfazową. Tauron wysłał warunki przyłączenia i z nich wynika że muszę we własnym zakresie zrobić zabezpieczenie przedlicznikowe. Tez tak mieliście? Myślałem że takie cuda robi tauron :( i chyba wiąże się to z wyłączeniem prądu w bloku.
@Sierran: Raczej tak (nie wydaje mi sie zeby jakis elektryk sie bawil w podlaczanie pod napieciem ale kto wie :PP-kumpel jak wymienial intalacje w domku to mu sie podpieli nowymi kablami bez wylaczania :P) plus jest taki ze jak bedziesz mial ogarnietego elektryka co se wszystko przygotuje to te wylaczenie bedzie dosc krotkie :)
@Sierran: @Mirkomil: Rozwinę z większych wydatków: 1.Nowy WLZ 2.Opłata za zwiększenie mocy 3.Nowa rozdzielnica dostosowana do nowej instalacji To blok więc za nowe przyłącze nie będzie potrzebne. Tylko z puszki piętrowej albo rozdzielnicy piętrowej z zabezpieczeniami odczep od pionu do zabezpieczenia przedlicznikowego.
@michallus: Liczniki na klatce, instalacja w bloku nowa. Wiem że będzie opłata za zwiększenie mocy + zabezpieczenie w swoim zakresie. Jedynie dogadnie ze wspólnotą to będzie dramat.
Cały wykop #!$%@?... Wyborcy Tuska z wykopu, uśmiechnięci, tolerancyjni fajnopolacy, ryją bekę z zamachu na premiera obcego kraju bo jest prawicowcem xD
#tauron #prad #elektryka
@Sierran: Raczej tak (nie wydaje mi sie zeby jakis elektryk sie bawil w podlaczanie pod napieciem ale kto wie :PP-kumpel jak wymienial intalacje w domku to mu sie podpieli nowymi kablami bez wylaczania :P)
plus jest taki ze jak bedziesz mial ogarnietego elektryka co se wszystko przygotuje to te wylaczenie bedzie dosc krotkie :)
1.Nowy WLZ
2.Opłata za zwiększenie mocy
3.Nowa rozdzielnica dostosowana do nowej instalacji
To blok więc za nowe przyłącze nie będzie potrzebne. Tylko z puszki piętrowej albo rozdzielnicy piętrowej z zabezpieczeniami odczep od pionu do zabezpieczenia przedlicznikowego.
Licznik w mieszkaniu czy na klatce?