Wpis z mikrobloga

ten uczuć kiedy przez twoją działkę będzie przechodzić swiatłowód do wujków, ale nie do ciebie (dom przy ulicy), a pewien
pomarańczowy operator, unika wszelkiej możliwej odpowiedzi, ciekawe czy na pismo od Ministerstwa cyfryzacji (które im wysłali) odpowiedzą
(samo mc twierdzi że koszty przyłączenia mojego domu są minimalne)
#polska #orange #swiatlowod
  • 15
deklaracja była wysyłana, list do skierniewic był wysłany i dotarł (z tego co pokazuje na trackingu), ale nadal brak jakiejkolwiek odpowiedzi
@Matixer: możesz do papieża Franciszka napisać i nic nie ugrasz, oni nie mają obowiązku chyba nawet odpowiadać, plany inwestycyjne
ja mam węzeł dostępowy w studzience pod płotem, 10m od domu, i nie ma szans żeby mnie nie tyle nawet podłączyli co się w ogóle czegokolwiek dowiedzieć w tej sprawie, czy uzyskać jakąkolwiek odpowiedź, poza kopiuj+wklej "brak planów rozbudowy na najbliższe 3 miesiące".
popc i orange to taki burdel za grube unijne
@Matixer: Jaka deklaracja? Dociagaja ci swiatlowod z wlasnych srodkow czy dotacji? Z wlasnych srodkow to przeciez ich wybor kogo podłączają, z dotacji sa ustalone adresy na ktorym mozesz nie byc.
@borsuk321: No i nie byles wyliczony i tyle. To nie wina Orange, ze UKE czy MC tak ustalalo adresy, ze jako blama lapie sie rudera a nie nowy budynek. Mozecie nie mieszkac na zadupiach i tyle, sam nie mam nawet
@Matixer: Miales taka informacje z UKE czy MC? Wiesz co atakowanie nic nie daje, jak pisalem nie mam neostrady (jest dostepna na mapce orange.pl pomimo tego, ze po zamowieniu uslugi monter przyjechal i nic nie chcial zrobic, umowa zostala odeslana) i nikt nie poprawia bazy adresow na mapce dla klientow.
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Matixer: ja ci po prostu chce ci uświadomić że im nie zależy na tym ( ͡ ͜ʖ ͡), twoje pismo do Skierniewic właśnie trafiło na stertę spamu który może ktoś kiedyś przejrzy.
@krzywy_kanister na mapce mapbook uke z 31.12.2019 widać zielone kropki na mojej ulicy (czyli inwestycja własna), po czym MC z 2 miesiące temu napisało że orange wycofało się z inwestycji własnej, ale z tydzień temu wysłali pismo do OPL (wyobraź se że poszło do osoby decyzyjnej), wiec pożyjemy zobaczymy
@krzywy_kanister: nie chodzi czy byłem wliczony czy nie, chodzi o niemożliwość uzyskania informacji, brak odpowiedzi na pytania, burdel w mapkach i na stronach, za tyle miliardów co na to idzie, to powinno działać wzorowo, i wcale by dużo nie kosztowało.
@krzywy_kanister: nieaktualne mapki na obu stronach, mam rodzinę w sąsiedniej miejscowości która 2 miesiące temu zaczęła użytkować światło od orange z popc, a na żadnej z tych mapek ich nie ma np. nie było ich też wcześniej jak robili przyłącza
już nie mówiąc o dowiedzeniu się czegokolwiek, jakie są plany rozbudowy, harmonogram kiedy i gdzie, nic nie wiadomo, na maile nie odpowiadają
@borsuk321: Na maile to ci odpowiada infolinia obslugi klienta, oni tez nic nie wiedza tylko najwyzej czy punkt bedzie na mapkach za 3 tygodnie. Musialbys miec kontakt do kogos z dzialu inwestycji czy projektow a i tak wykonuja (prace wciagniecia, kopania kabla) firmy zewnetrzne, podwykonawcy.