Wpis z mikrobloga

  • 0
@Insane_Mike: Ja pominęłam skórkę z pomarańczy, wanilię i migdały i wyszło super. Przed zmieszaniem rozpuszczonej czekolady przestudź ją trochę, ale mieszaj, żeby nie zastygła. Przed włożeniem tortownicy do blachy z wodą, owinęłam tortownicę folią aluminiową, żeby w razie czego nie dostała się do niej woda. I nie przedłużaj czasu pieczenia, sernik w lodówce ładnie zastygnie ()
  • Odpowiedz
@inefable mam dokładnie taki sam plan jak Ty, a co na wierzch dałaś oprócz tych malin? To jakiś dzemik? Ja chyba muszę termoobiegiem zrobić bo góra dół u mnie powoduje kopcenie piekarnika nie wiedząc czemu
  • Odpowiedz
  • 0
@Insane_Mike: To nalej więcej wody do tej większej blachy, tak do 3/4 wysokości tortownicy, żeby sernik nie wysechł. Na gorze jest zwykły dżem malinowy. A i polecam wlać wodę jak już wstawisz wszystko do piekarnika (ʘʘ)
  • Odpowiedz