Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Myślę nad sprzedażą mojego IS200 i zamianie na coś młodszego, pakowniejszego i bardziej ekonomicznego. Silnik diesel bądź LPG innej opcji nie biore pod uwagę. Najlepiej jakieś kombi bo często wożę graty i mi się przeprowadzka szykuje.

Chce zmienić na nowsze bo zbliżają się niedługo duże wydatki w moim ISiku, nic poważnego, ot eksploatacja ale jak już mam pakować kasę w auto to wolę to robić w młodsze. I tak już dosyć w niego wpakowałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Często robię trasy po około 300-400 km i potrzebuje coś co by się nadawało do tego.

Budżet to około 10tys. Macie jakies konkretne typy?

Myślałem nad jakimś Focusem, KIA, alfa 159 1.9 JTD, avensis. Nie musi być piękne, ma jeździć.

#motoryzacja
  • 6
@Pathlogan: Bier Mondeo. Gigantyczne kombi, w miarę niezawodne. Chodzi mi o trzecią generacje 2000-2007.
Benzynki 1.8 od 110km do 130km są ok i lubią gaz.
Z dieslami to rożnie.
Za 10k kupisz zajebisty egzemplarz nawet bez rdzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chociaż akurat trójka nie rdzewieje jakoś mocno.
A do przeprowadzki idealny.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@9Grzesiek_: właśnie brat ogarnął Mondeo za 8k z Niemiec xD top wersja wyposażenia z automatem. Sztos, coś tylko mu puka w zawieszeniu z przodu i inny odcień zderzaka. Ale to po prostu szczęście miał bo to kupno kota w worku z aukcji.

Chociaż ciężko mi się nim jechało, wręcz nieprzyjemnie jak przesiadłem się ze zwinnego IS200 do takiego klocka z napędem na przód. Ale nastawiam się że tak będzie w każdym