Aktywne Wpisy
SebastianDosiadlgo +413
#zalesie Dzieci w podstawówce lat 9+ sikały ze szczęścia jak zobaczyły w zamrażarce sklepowej lody Ekipy od Friza i wymieniały się na przerwach papierkami po lodach.
Tępe NPC-e lat 18+ sikają ze szczęścia, że mogą wypić przesłodzoną wodę w super-cool-hype-trendy żółtej puszce za 6.99 zł a potem jeszcze pójdą do kina, żeby obejrzeć kiczowaty film-laurkę o typie z instagrama, który zarobił na takich idiotach kilkanaście milionów xD xD
Nie wiem kto jest
Tępe NPC-e lat 18+ sikają ze szczęścia, że mogą wypić przesłodzoną wodę w super-cool-hype-trendy żółtej puszce za 6.99 zł a potem jeszcze pójdą do kina, żeby obejrzeć kiczowaty film-laurkę o typie z instagrama, który zarobił na takich idiotach kilkanaście milionów xD xD
Nie wiem kto jest
xiv7 +12
Chciałbym kupić takie 2 i używać jako zasilanie transceivera w terenie. Proszę o podpowiedź, na co zwrócić uwagę, może ktoś podpowie jaką łądowarkę do takiego zestawu?
Czy są lepsze rozwiązania do zasilania TRXów w terenie?
#hamradio #krotkofalarstwo #akumulator #modelarstwo #elektronika #quadrocopter
Tak, on ma rzeczywiście 5Ah. Do zasilania elektroniki nie musisz mieć dużego prądu rozładowania. Amatorzy modelarskie nie mają zabezpieczenia przed głębokim rozładowaniem (ale porządną aparatura RC ma). Do ładowania potrzebujesz ładowarę do lipoli z balacerem.
@gregor40: mam na myśli nadajnik, co prawda zamierzam pracować mocą max 20W co wiązałoby się z poborem prądu ok. 6A.
z tym sobie poradzę, radio pokazuje napięcie, ewentualnie zrobię jakieś automatyczne odcięcie.
Polecisz jakiś konkretny model? Dobrze gdyby była to solidnie wykonana przetwornica
https://hobbyking.com/en_us/hobbykingtm-lipoly-low-voltage-alarm-2s-4s.html?___store=en_us
Kosztuje grosze, zapinasz na złącze balacera i wyje jak jest małe napięcie na LiPolu.
Co do ładowarki - większość ładowarek na rynku w niskim przedziale cenowym jest na tym samym układzie i działa solidnie:
https://hobbyking.com/en_us/turnigy-accucell-c150-ac-dc-10a-150w-touch-button-smart-balance-charger-eu-plug.html?queryID=&objectID=79276&indexName=hbk_live_magento_en_us_products
One CHYBA przychodzą bez zasilacza sieciowego, ja ogarnąłem z zasilacza do laptopa.
Większość Li-pol z HobbyKing trzyma deklarowaną pojemność.
Jak nie potrzebujesz dużo amper, to bardziej opłaca się pakiet na akumulatorach 18650.
Ja używam do ładowania Redox alpha v3 Ma opcję pracy jako zasilacz regulowany. Trochę śmieci ale nie tragicznie i już na niej pracowałem z ft817 w trybie zasilacza i da się żyć.