Wpis z mikrobloga

@MrStealYourGirl: Jakoś lubię języki silnie typowane, które obsługują wskaźniki, i każą programiście pamiętać o zarządzaniu pamięcią itp. Nie assembler, bo bez przesady, z drugiej strony nie interpretowane jak Java albo PHP, albo wysokopoziome jak C#. C++ nie jest ani zbyt niskopoziomowy ani zbyt wysokopoziomowy, a do tego jest kompilowany. Za jego szybkość płaci się bezpieczeństwem aplikacji, no ale coś za coś. Więc go wybrałem i raczej czuję się z tym bardzo
  • Odpowiedz
@VanQator: Właśnie przeczytałem połowę pierwszego rozdziału o sortowaniu przez wstawianie. Rozkminiłem każdy krok algorytmu, potem bez pomocy książki zaimplementowałem. Ale zaczyna się ostro, a to dopiero początek, ale damy radę xD Tak czy inaczej propsy dla tłumacza tej książki, bo tego typu tekst tak dobrze przełożyć na polski, to bez pół litra się nie da.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 11
@brzytew Daj sie uczyc chłopakowi tego C++. Jak bedzie chcial przejsc na jave to sie w jej w mig nauczy i dodatkowo bedzie znac C++. C++ to jest potężna broń ktorą naprawde warto okiełznać
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 23
@VanQator:

lubię języki silnie typowane (...) nie interpretowane jak Java

Ucz się mirku co tam wola. Chciałem tylko sprostować, Java jest silnie typowana i nie jest interpretowana. Z fartem!
  • Odpowiedz