Wpis z mikrobloga

Proszę o poradę dot. zakupu xboksa (ewentualnie PS4 też wchodzi w grę). Jestem zupełnie zielony w tym temacie a jedyna konsola, jaką miałem w domu to był klon NESa i było to ok 17-18 lat temu.

Konsola jest mi potrzebna, by móc w końcu pograć w Wiedźmina 3, GTA5 i Cyberpunka 2077 i może jeszcze jakieś wyścigi.
Nie interesują mnie żadne płatne subskrypcje itd. (chyba że ktoś poda przekonywające argumenty).

1. Czy takie oferty z allegro są w porządku? Jeśli nie są - to które oferty polecacie?

2. Czy bez subskrypcji można korzystać z jakiegoś xboksowego odpowiednika sklepu Steam?

3. Czy, skoro konsola nie posiada stacji dysków, można jakoś zainstalować na niej używane gry, które są do kupienia na płytach w secondhandach?

#xboxone #ps4 #kiciochpyta
  • 7
@janek_ o cie chui, 830 z twojegranie, pamietam tego allegrowicza i w tamtym roku mial je po 550 na black friday. Zaluje ze nie kupiłem wtedy ( ͡º ͜ʖ͡º)

@janek_

2.tak , zarówno na PS4 jak Xbox możesz kupować gry jak na steam abonament jest wymagany tylko do grania w gry online (na Xbox do każdej gry online, na PS4 tylko do płatnych gier online, te darmowe działają bez abonamentu na PS4)

3. Na wersji all digital nie zainstalujesz gier płytowych, jeżeli chcesz używki (co polecam) to kup wersję z napędem.
@janek_: jeśli chodzi o podstawowe wersje konsol to ps4 jest trochę mocniejsze od xone więc i gry wyglądają trochę lepiej. Sony ma tez sporo b.dobrych gier ekskluzywnych, może ci się któraś spodoba (obczaj sobie spider mana, uncharted 4 albo god of war). Myśle że tez nalezy mieć trochę Microsoft w dupie za to jakim ch*jem był na początku generacji i jak wcześniej mial wywalone na polski rynek gdy Sony od dawna