Wpis z mikrobloga

#wedzenie Cześć Mirasy, wrzucam z ostatniego wędzenia, łopatka wieprzowa, polędwiczki wieprzowe, schab, pałki i podudzia z kurczaka. Wszystko z użyciem nakłówacza do mięsa, peklowanie na sucho 5 dni- lodówka - komora 0° w próżni z użyciem worków, mieszanka ziół i soli peklowej od @Browin kurczak dodatkowo przyprawiony papryka gochugaru używaną np do KIMCHI. Drewno, olcha +czereśnia
Parzenie po wędzeniu metodą #sousevide 70° 2.5 h prócz polędwiczki i pałek, były gotowe zaraz po wędzeniu. Smak, struktura mienska pierwsza klasa, od teraz wszystko wędzę tą metodą Brak zdjęcia schabu i łopatki ¯_(ツ)_/¯
jancelek - #wedzenie Cześć Mirasy, wrzucam z ostatniego wędzenia, łopatka wieprzowa, ...

źródło: comment_1595853090kwIcVzlqcK566fYfF2nU8Q.jpg

Pobierz
  • 7