Wpis z mikrobloga

Dziś zadebiutował w przedsprzedaży (wysyłka od 31 lipca) pierwszy kolorowy czytnik z ekranem nowej generacji E-Ink Kaleido: https://www.wykop.pl/link/5622271/premiera-pocketbook-color-szesciocalowy-czytnik-z-kolorowym-ekranem/
#cyfranek --> obserwuj/czarnolistuj
#pocketbook #ksiazki #czytajzwykopem #ebook #technologia
Cyfranek - Dziś zadebiutował w przedsprzedaży (wysyłka od 31 lipca) pierwszy kolorowy...

źródło: comment_1595835472NFVY58MwLS0gjPzZC00EE0.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SecretOfTheSteel: kolorów jest mało, tylko 4000, ale hisense a5c ma podobno ten sam ekran i wyglada znośnie, ale do ebookow powinno wystarczy w sam raz. mimo wszystko trochę boję się robic preorder, poczekam na testy i jak będzie dobrze to wysyłam mojego Lux3 na emeryturę i robię shut-up-and-take-my-money.jpg (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@Cyfranek: ja mam już dość wysłużonego prawie 6 letniego kindla więc może to też czas na zmianę ale poczekam na opinie kogos po dłuższym użytkowaniu i zywotnosc baterii
  • Odpowiedz
@alienv: No właśnie, kolesie z God e-Readera byli pozytywnie zaskoczenie kolorami, to o tyle pocieszające, że 4000 kolorów nie wygląda jakoś obficie. No nic, trzeba będzie w realu zobaczyć
  • Odpowiedz
@Goryptic: Wtedy to była rzeczywiście kicha, szare błoto wymieszane z szarawymi plakatówkami. Tak, jak we wpisie podałem, jak pierwszy raz widziałem w realu to w 2013 to nawet fotek mi się nie chciało robić... Mam nadzieję, że teraz to jakoś bardziej realnie wygląda
  • Odpowiedz
@Deska_o0: Kolory na ekranie LCD z milionami odcieni są póki co nie do przebicia. Mnie o tyle przekonuje, że na świecącym ekranie nie daję rady czytać. Próbowałem w ramach akcji CzytajPL wrócić do czytania na telefonie, ale po dwóch książkach miałem dość. Więc dla takich przypadków kolor na czytniku się może sprawdzić. Zobaczymy w realu, czy faktycznie daje radę...
  • Odpowiedz
@Cyfranek: z tego powodu wybieram czarno-białe książki, a jak już trafi się coś co musi być w kolorze to wrzucam na tablet, ale jest to tak niewygodne że ograniczyłem dosłownie do kilku razy na rok, ale nie ukrywam że jak znajdę sporo pozytywnych opinii o tym to skuszę się ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@SecretOfTheSteel: kolorów jest mało, tylko 4000, ale hisense a5c ma podobno ten sam ekran i wyglada znośnie, ale do ebookow powinno wystarczy w sam raz. mimo wszystko trochę boję się robic preorder, poczekam na testy i jak będzie dobrze to wysyłam mojego Lux3 na emeryturę i robię shut-up-and-take-my-money.jpg (ʘʘ)

@alienv: o co chodzi z tymi urzadzeniami, ze ludzie tak to kupuja? Chodzi o pirackie
  • Odpowiedz
@majkel_bialkov: Nie mam ani jednego pirackiego pliku na czytniu, ani żona. Po pierwsze - wygoda. Jedno urzadzenie i zabieram ze soba cala biblioteke. Do tego cena - czesto mozna wyrwac tanio ebooki, taniej niz ksiazke

Na kolorowy czekam w zasadzie tylko do komiksow, zajmuja mi duzo miejsca na półkach a lubie "czytać" a przez brak miejsca mam spore braki ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 0
@majkel_bialkov: Nie mam ani jednego pirackiego pliku na czytniu, ani żona. Po pierwsze - wygoda. Jedno urzadzenie i zabieram ze soba cala biblioteke. Do tego cena - czesto mozna wyrwac tanio ebooki, taniej niz ksiazke

Na kolorowy czekam w zasadzie tylko do komiksow, zajmuja mi duzo miejsca na półkach a lubie "czytać" a przez brak miejsca mam spore braki ( ͡º ͜ʖ͡º)

@alienv:
  • Odpowiedz
  • 0
@majkel_bialkov: nic z chomika ( ͡° ʖ̯ ͡°) ale nie wiem jak to będzie wyglądać, nikt jeszcze nie widział czytnik w akcji i wszyscy czekamy ¯\_(ツ)_/¯ ale liczę że to nie będą pdf
  • Odpowiedz