Aktywne Wpisy
Malenaa +97
Rzuciła mnie przez SMS xD szybko poszło
#zwiazki #p0lka #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
#zwiazki #p0lka #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
Megasuper +49
Zasnąłem na paczce merci i gdy otworzyłem oczy zastałem ten widok. Jak przywrócić touchpad do „kliku" sprzed czekoladowej katastrofy? Jeździłem szpilką wokół i wydłubywałem ale problem pozostał
Zbudowałem studnię ustawiając ją na "kanale" poziom wyżej niż tafla podziemnego jeziora, czy co to jest, ale zastanawiam się czy można ją zbudować wyżej, żeby krasnoludy nie musiały chodzić tak daleko. Jeden wykorkował z odwodnienia, bo one tam chodzą pojedynczo.
Ponieważ mało jeszcze ogarniam, zastanawiam się nad kilkoma rzeczami. Czy można tę studnię zbudować wyżej, żeby czerpała z tamtego źródła czy może szukać wody wyżej na całej mapie?
Czy przez ściany ktoś z tej podziemnej jaskini może się przekopać do fortecy przez skałę do korytarza, albo przejść przez wodę z jeziora studnią? Jest coś takiego jak krata w podłodze, czy może służyć do zabezpieczenia studni? :-)
Czy można przechowywać zapas wody gdzieś wyżej w wiadrach lub czymś? :-)
W poprzednim podejściu miałem inny problem, zacząłem w miejscu, gdzie wszędzie była pod powierzchnią woda, nie miałem w ogóle skał i nie mogłem się wkopać głębiej przez wodę. Wiem, że najłatwiej wybrać idealne miejsce na start, ale tak jest chyba ciekawiej. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#dwarffortress
https://dwarffortresswiki.org/index.php/DF2014:Well
ja sie z tym osobiscie poddalem i po prostu robilem wiecej alkoholu
Musisz pobudować Still i warzyć piwo/wino bo to jest domyslny napój krasnali
Df Wiki generalnie polecam