Wpis z mikrobloga

• 1
Jak myślicie, w jaki sposób można w tym momencie zarobić na token? Wróciłem po dwóch latach, czyli ostatnim razem biegałem po argusie. Jest sens rozwijanie profesji teraz?
#worldofwarcraft
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rdsx: jeśli masz kilka altów, polecam LFR z garnizonu, ja robię całe hfc i brf, co tydzień na 8 altów i assaulty jak są dostepne(te nzotha) i jest na 2 tokeny co miesiąc, ostatnio była promują w shopie to kupiłem 3 kolekcjoreki i mam już 400k 18 dni suba jeszcze
  • Odpowiedz
@rdsx: Największy profit to boostowanie, ale skoro dopiero zaczynasz xpak to ta możliwość odpada. Reklamowanie boostów to druga opcja: sporo ludzi, którzy np. moją /g reklamują nie tylko uzbierało na longboia, ale też miało na tokeny na 2 konta (jedno do gry, drugie do spamowania /trade). Ale końcem dodatku zawsze jest to mniej intratne. No i zabawa w przedstawiciela handlowego też nie każdemu pasuje. Profesje teraz też nie przyniosą ci
Lstr - @rdsx: Największy profit to boostowanie, ale skoro dopiero zaczynasz xpak to t...

źródło: comment_1595669040flcIX1sYZ7RI67LtIuJ4GR.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@NZXD: @Fileperek: absolutnie się zgadzam, ale to nie moja inicjatywa, tylko bank officera. Progress każdego tieru to grube miliony g w dupę, więc jakoś trzeba na to zarobić, ale faktem jest, że w 9.0 wchodzę z 60 mln, więc mogłoby być tego po prostu mniej.

Poza tym nie do nas pretensje, tylko do Blizzarda, że tego do tej pory nie ukrócił. Kanał powinien być rozdzielony na /trade i
  • Odpowiedz
@Lstr: Żadne tłumaczenie nie przemawia do mnie pod pretekstem psucia zabawy innym graczom. Nazywaj to jak chcesz ale dla mnie jesteście rakiem. Bo inni spamią to ja też będę? Typowy polaczek jest typowy xD
  • Odpowiedz
@NZXD: nie tłumaczę się, bo nie mam z czego :)

ale dla mnie jesteście rakiem

zgadzam się, ale nic na to nie poradzisz - dopóki nie pojawi się odgórny zakaz i rajdowanie będzie tak drogie, dopóty będziesz nas widział na /trade

c'est la vie ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Lstr ale czej, weź mi proszę wytłumacz po co jest to spamowanie, bo myślałem że po prostu gildie się reklamują i robią masówki a teraz się okazuje że tutaj jest jakiś biznes
  • Odpowiedz
@rdsx: po części tak. W zależności od tego jak dobra jest to gildia i jak dobrze ma ubranych ludzi, jest w stanie zabrać x pasażerów na gapę, którzy są tam tylko po gear / mounty / achievementy. Na rajdach mogą w sumie afkować albo skakać wokół bossa, na wyższych M+ mają słuchać co się do nich mówi.

Więc jeżeli klient ma życzenie np. zrobić Freehold +20, to płaci 900k, dostaje inv i my czyścimy dla niego klucz, a on podziwia widoki (albo pomaga, zazwyczaj ludzie jednak cegiełkę dokładają). Na rajdy zabiera się kilka osób jednocześnie. Możesz do tego sobie dokupić np. armor-stacking, wtedy jeżeli jesteś np. rogalem, to wszyscy idziemy klasami noszącymi leather, żeby oddać ci gear.

Nasza gildia np. się nie reklamuje sama, tylko mamy ludzi na kilkunastu serwerach, którzy np. co minutę wysyłają reklamę na /trade. Do tego mamy arkusz w którym są widoczne dostępne klucze i dostępni ludzie. Osoba która nas reklamuje ma do niego dostęp i jest pośrednikiem, który ma sprzedać usługę. Jeżeli zdobędzie klienta, to daje znać na Discordzie, odpowiedni ludzie wbijają na odpowiednie postacie (w tym bankier, do którego trafia kasa) i wykonujemy usługę. Jeżeli wszystko zostało sfinalizowane jak należy, pośrednik dostaje - w zależności od tego ile sobie wynegocjował ;) - swoją działkę, np. 7% wartości transakcji. Czyli na ww. przykładzie, 900k * 0.07 =
  • Odpowiedz
@NZXD: nie wiem, nigdy nie próbowałem. Biorąc pod uwagę, że stymulacja prostaty możliwa jest na głębokości ok. 8 cm i miejsce to uważane jest za męski punkt G, to całkiem możliwe, że większość mężczyzn - jak to pieszczotliwie określiłeś - "lubi w dupę". Ex namawiała mnie na eksperymenty w tym kierunku, ale nigdy się nie zgodziłem. Trochę żałuję, bo samemu jakoś nie mam weny na zabawę we Floyda Collinsa. Może
  • Odpowiedz
@NZXD: Tak jak pisałem wyżej: nie spamuję /trade. Jestem w gildii, która to praktykuje. Koszt progressowania tieru to każdorazowo kilkadziesiąt mln g (na całą /g oczywiście) i boosty ten koszt amortyzują.

Dzięki, że martwisz się o mój stan zatrudnienia, ale mam pracę i nawet ją lubię. Nie widzę żadnego związku tutaj, ale zgaduję, że chciałbyś, żeby gildie wykładały z własnej kieszeni >3k € w formie tokenów na każdy tier?

Jakby inni srali do paczkomatu to też byś to robił?

Nie, dlaczego miałbym to robić? Boosty były sprzedawane od kiedy zacząłem grać początkiem TBC. Pojawienie się M+ (i CM w WoDzie) po prostu zadziałało jako bodziec do pojawienia się ogromnej ilości nowych grup, skutkiem czego jest obecny spam na /trade (który notabene służy - jak sama nazwa wskazuje -
Lstr - @NZXD: Tak jak pisałem wyżej: nie spamuję /trade. Jestem w gildii, która to pr...

źródło: comment_1595763644Cipq8qjSLmlnOzJafehnKQ.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@NZXD: Po co wdajesz się więc w polemikę, skoro nie masz nawet ochoty podjąć dyskusji?
Cytując twój wcześniejszy post: "Typowy polaczek jest typowy xD"

Zablokuj mnie i po sprawie :)
  • Odpowiedz