Wpis z mikrobloga

@Aleksander_Newski: ja też byłem kiedyś lewakiem, miałem 6 lat i nie wiedziałem za bardzo o co biega, mówiłem tacie, że ja to bym głosował na SLD bo ma 40% i jest potężne, na co tata mówi że by mnie wydziedziczył -_- Na szczęscie z tego wyrosłem
  • Odpowiedz
@fredo: ty sam się masakrujesz wierząc w bajki. Pseudo ekonomiczne brednie o socjalistycznej gospodarce zostały zaorane już wieki temu. Nawet twój marks nigdy nie był wstanie wykazać wyższości zbiorowego,totalitarnego niewolnictwa nad gospodarką wolnorynkową.
  • Odpowiedz
@Aleksander_Newski: ja byłem za PO jak moja wiedza była praktycznie nikła (początki rządzenia działalności PO). W sumie początki gimbazy, internetu nie miałem. Tylko info z TV. Powiedzmy, że najlepszym zobrazowaniem tamtejszego braku wiedzy było to, że zastanawiałem się dlaczego państwo nie wydrukuje banknotów i wszystkim nie odda aby żyło się dostatnio. Ignorancja, głupota. Na szczęście szybko wyrosłem z tego i uświadomiłem sobie wiele wiele rzeczy.
  • Odpowiedz
@chevron: serio Mises zaorał socjalizm? Problemem ekonomicznej kalkulacji? Jakoś ZSRR się od tego nie rozpadł od razu, jak to wieścił Mises. Cała metodologia szkoły austriackiej jest śmieszna, choć doceniam niektóre aspekty tej szkoły na przykład teorię kryzysu, która jest zbliżona do marksistowskiej.
  • Odpowiedz