Wpis z mikrobloga

Mirki, mam problem. Wymieniłem właśnie swój stary, dupiasty, analogowy telewizor z 2004 roku na Philipsa 32 cale z tego roku i jakość obrazu telewizji naziemnej, którą odbieram jest gorsza niż na starym telewizorze. Otóż jeśli chodzi o telewizory, to jestem totalnym jaroszem. Podłączyłem kabel, z którego korzystał stary telewizor do nowego (Podpisane "TV antenna" na nowym TV) i uruchomiłem strojenie. Znalazło mi 0 kanałów cyfrowych i 15 analogowych (Tyle samo miałem na starym TV, ale wg UPC powinienem mieć więcej jak już kupię dowolny nowszy). Kiedy włączę dowolny kanał, to widzę ikonkę SD - czyli jakość, jak się domyślam, jest 480p, a chciałbym mieć 1080p. Kiedy odpalę dowolny content z neta na TV / film z pendrive, to widać, że jest 1080p, tylko ta głupia telewizja nie działa.

Czy ktoś wie, jak rozwiązać ten problem?
#tv #technologia #glupiepytanie
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Działa! Wystarczało w trakcie konfiguracji wybrać opcję "Kabel (DVB-C)", a następnie na stronie UPC sprawdzić i wpisać częstotliwość sieci oraz identyfikator sieci. Po tym natychmiastowo znalazło wszystkie kanały w jakości HD
  • Odpowiedz