Wpis z mikrobloga

† Środa, 19.07.2020 #mikromodlitwa #mirkomodlitwa

Jeśli masz kłopot, potrzebujesz wsparcia, chcesz komuś pomóc, zostaw intencje w komentarzu. Obejmie Was modlitwą kilkadziesiąt osób, których nicki znajdziecie w grafiku.

·CZĘŚĆ CHWALEBNA·

1 Zmartwychwstanie
2 Wniebowstąpienie
3 Zesłanie Ducha Świętego
4 Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Dziewicy
5 Ukoronowanie Najświętszej Maryi Dziewicy

W lipcu, za wstawiennictwem św. Rity, modlimy się o nawrócenie wrogów Kościoła Katolickiego.

●●●●●●●●●● ● ●●●●●●●●●● ● ●●●●●●●●●● ● organizacja ● ●●●●●●●●●● ● ●●●●●●●●●● ● ●●●●●●●●●●

Intencje na dziś znajdują się w komentarzu do wpisu, mogą być także podsyłane anonimowo wiadomością prywatną, tak samo jak zgłoszenia chętnych do wspólnej modlitwy.

Grafik:

→Stworzyliśmy małe FAQ w którym odpowiadamy na najczęściej pojawiające się pytania.

→Jeśli chcesz dołączyć do modlących, to daj znać tutaj lub tutaj.

Jak odmawiać różaniec oraz o różańcu

Intencje zbieramy zawsze z jednodniowym wyprzedzeniem i ich lista na dziś jest w komentarzu do wpisu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
dendrofag - † Środa, 19.07.2020 #mikromodlitwa #mirkomodlitwa

Jeśli masz kłopot, ...

źródło: comment_1595185188ay1f0h0meuwlYhMZSmbHAs.jpg

Pobierz
  • 37
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@dendrofag: O szczęśliwą podróż, o zdrowie dla rodziny i dla mnie, i w Bogu wiadomych sprawach, chciałbym też podziękować za wszystkie dotychczasowe Łaski. Bóg Zapłać!
  • Odpowiedz
@tomasheek1989 wyjaśnienia pomogły czy zrodziły więcej pytań ?
Próbujesz zrozumieć czy bardziej chcesz pana Boga pod lupę wziąć i robić analizy żeby go wyjaśnić, rozebrać na czynniki pierwsze?
  • Odpowiedz
@snwptest nie, nigdy tak nie robiłem sobie z Panem Bogiem, że chce coś pod Lube bo litera zabija. Twoje argumenty nie są argumentami bo pierwsi chrześcijanie to są Ci z listów apolstolkich którzy zawsze walczyli z religia a o tradycji to nie ma co mówić. Niestety żaden z apostołow nie uwielbiał, nie modlił się do Najświętszej panienki i coś tam dalej bo to zwyczajne przeniesienie bkstwat od Babilonu ashtarte. Martwi mnie to
  • Odpowiedz
@tomasheek1989: rozumiem, że to sami Apostołowie Ci powiedzieli i stąd wiesz, że Maryja to przeniesienie z Astharte.
Wcale nie jest tak, że wstawiennictwo świętych jest po prostu uznaniem, że są w Niebie i mogą się modlić za nami, tak samo jak mu nawet na tym tagu modlimy się za siebie nawzajem.
Kult Maryi jako najważniejszej świętej jest oczywisty, gdy weźmiemy pod uwagę to, że urodziła Jezusa i całe życie za Nim
  • Odpowiedz
@Scorpjon w temacie tradycji zapraszam do przeczytania ew Marka rozdziału 7.
A modlić wg Bibli możemy się tylko do Boga Ojca przez Jezusa Chrystusa. Jak można pokładać ufnosc w człowieku tj w papieżu bo to on i jego szajka tworzy sobie na soborach dogmaty i doktryny. Dziękuję Bogu że otworzył mi oczy
  • Odpowiedz
@dendrofag odniosłeś się do prawie każdego zdania w moim komentarzu, mi naprawdę uwierz nie chodzi o jakieś klutnie ale chodzi mi oto że jak mozna wierzyc ( też kiedyś wierzyłem) w coś co stworzył człowiek, doktryny, dogmata etc. Przywołujesz modlitwę pod twoja obronę z 250 roku, a wiesz ze cesarz nerow obwolal się Bogiem w roku 70 ne i spalił Rzym wtedy to też zaczął prześladować prawdziwie wierzących chrześcijan którzy pouciekali a
  • Odpowiedz
@Scorpjon jeśli sobie zbadasz, poszukasz to zobaczysz że tak samo jak Maryja tak samo asztarte była czczona jako bogini nieba.

Świętym. Jest każdy kto wierzy w Jezusa Chrystusa i Jego dzieło na Krzyżu tylko i wyłącznie przez Niego, on Daje świętość więc ja dziś też jestem świętym wg tego co mówi słowo Boże.
Słowo Boże jest jedynym autorytetem które mówi w co wierzyć
  • Odpowiedz
@Scorpjon oczywiście że trzymanie się bibli zawsze kończy się prześladowaniem bo to się nigdy nie podobało władcom tego świata, zaczynając od 70 roku ne, tylko w bibli jest prawda i ona odrzuca wszytkie doktryny, dogmaty stworzone przez ludzi ( papierz, synody itp)
  • Odpowiedz
@tomasheek1989: dobra, widzę, że rozmawiam z kimś kto lubi sofizmaty, a nie prawdziwą argumentację, więc nie ma co rozmawiać.

Obyś przed śmiercią zdążył się nawrócić i połączył kilka kropek, które pozwolą Ci dotrzeć do faktycznej definicji modlitwy, faktycznej definicji świętość oraz do tego, że bez Tradycji, którą odrzucasz nie byłoby Pisma, które cytujesz.
  • Odpowiedz
@tomasheek1989: @Scorpjon:
No niestety, ja takich dyskusji przeprowadziłem już kilka i na ogół ludzie wcale nie chcą się czegoś dowiedzieć, tylko przeforsować swój punk widzenia, siłą rzeczy są więc zamknięci na rzeczowe argumenty.
  • Odpowiedz