Wpis z mikrobloga

Mimo wszystko wolę 100 razy bardziej Lechię, Wisłę, Śląsk czy Lecha z którymi możemy rywalizować i konkurować niż paziów z wiejskich drużyn

@perasperaadopelastra: Patrzysz na aspekt kibicowski, który dla mnie nie jest aż tak ważny. Ja chciałbym widzieć w Ekstraklasie kluby, które są w pełni utrzymywane z prywatnych środków, a nie takie dotowane państwowymi czy samorządowymi pieniędzmi. Dlatego też tęsknie za Niecieczą (,)
  • Odpowiedz
@mroznykasztan jedno nie wyklucza drugiego. W pełni zgadzam się co do prywatnego finansowania klubów.

Jeśli dla UEFA problemem jest RB Lipsk i RB Salzburg z uwagi na tego samego właściciela (wcale nie w bezpośredni sposób, to są różne spółki, zarejestrowane w różnych państwach) to dlaczego w polskiej lidze mogą być kluby finansowane czy należące do samorządu terytorialnego, a co za tym idzie Skarbu Państwa? Też mamy "tego samego właściciela".
  • Odpowiedz
@krulsmokuf: Byłem na meczu, owszem, śpiewali ze 4 razy. Najbardziej zszokowało mnie to, jak ktoś kto prowadził doping przez jakiś megafon dał go niedużemu chłopcu(było słychać po jego głosie) i on zaczął to śpiewać, a reszta za nim xD Patola
  • Odpowiedz