Wpis z mikrobloga

Miruny, dziwna rzecz.

Mam pada od Xbox One do PC w wersji wireless (posiada bluetooth, to kółko startowe "X" jest czarne). W płycie głównej mam moduł BT. Najnowsze sterowniki BT, płyty, zaktualizowany firmware pada, zainstalowane XBOX Accesories. Pad bezproblemowo łączy się przez USB. Za Chiny Ludowe jednak nie mogę go sparować z kompem by był widoczny za pomocą bluetooth. Dlaczego tak jest? Będzie koniecznie potrzebna ta przejściówka BT od Microsoftu na USB, nie da się bez niej?

#pytanie #komputery #pcmasterrace #pad #gamepad #konsole #ps3 #ps4 #xbox #xboxone #xbox360
  • 27
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Qrwencjusz: bardziej bym wierzył, że masz pada nie BT. Oni podają numery modeli z BT i bez? Ew. czy jak jest połączony z donglem to nie wyłącza mu się parowanie?
@a231: Wersje padów Xbox One do Pc różnią się kolorem tego kółka z X którym się włącza pada. Białe - brak BT. Czarne - jest BT. Ja mam czarne, na pudełku też pisze że pad wireless. Nie bardzo wiem co to dongiel : )
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Qrwencjusz: odbiornik, w tych nie BT dawali w zestawie. Ale to ciekawe, generalnie mi pady od PS3 i PS4 Windows normalnie pokazuje w akcesoriach. A inne urządzenia BT widzisz?
@a231: kurde no własnie nie bardzo widzi tel, mam redmi 8 pro i włączone bt w nim a komp go nie widzi. w managerze urządzeń bt działa poprawnie. nie wiem czy coś jest nagrzebane w tym czy co