Aktywne Wpisy

mort555 +33
Posłanka KO z serduszkiem w klapie - Dżessika (Karina, Klaudia, Daria, czy jak jej tam) czyta podczas posiedzenia Sejmu gdzie i o której godzinie zbiorą się poszczególne sejmowe komisje.
Jej lico jest raczej nieskażone myślą. Widać, że "naiwne to i niewinne", cytując "Wesele" Wyspiańskiego (choć pewnie swój "przebieg" ma).
Pytanie: kto "takie coś" wybrał na posła? Czy właśnie takich Przedstawicieli Narodu chcieliście w Sejmie, sympatycy Tuska tworzący "większość parlamentarną"?
Serio? Nie rozumiem.
Jej lico jest raczej nieskażone myślą. Widać, że "naiwne to i niewinne", cytując "Wesele" Wyspiańskiego (choć pewnie swój "przebieg" ma).
Pytanie: kto "takie coś" wybrał na posła? Czy właśnie takich Przedstawicieli Narodu chcieliście w Sejmie, sympatycy Tuska tworzący "większość parlamentarną"?
Serio? Nie rozumiem.

Redicle +205

W co inwestować Science?
Udało mi się wrócić szczęśliwie z lotu nad Eve (lot suborbitalny) z naukowcem, więc chciałbym dobrze rozdysponować te 540.
To mój pierwszy skuteczny lot międzyplanetarny z powrotem do domu.
Na Kerbinowym księżycu mam małą bazę, ale nic poza Mystery goo, ciśnieniem i temperatury nie mierzyłem.
Mam też autorski łazik na Munie, więc może jeszcze stamtąd mogę coś punktów nauki zarobić.
Chciałbym te punkty przeznaczyć raczej na nowe sposoby ich pozyskiwania przy już mniej skomplikowanych misjach. Dodam, że powrót był już na resztkach paliwa.
Wystarczy bazę naukową na kółkach wysłać na Minmusa, gdzie łatwo tym ustrojstwem wylądować, a poruszanie się po zamarzniętych jeziorach jest proste choć czasochłonne. Jeśli byś się zdecydował na to rozwiązanie to warto rozwinąć kółka, bo na tych słabszych ciężko ruszyć bazą
No i gra zakończona :D nie miałem świadomości że science trzeba jeszcze wysłać z Labu. Myślałem że się systematycznie dodaje każdego dnia jakiś tam ułamek punktu nauki. Tak orbitalna baza księżycowa od razu wygenerowała dodatkowe 500, na Munie było więcej zabawy, mimo że Lab też miał już 500 gotowe do wysłania. Ale okazało się że nie zamontowałem anteny. Jeden łazik z możliwością dokowania co prawda pozwolił na rozpoczęcie wysyłki