Wpis z mikrobloga

Hej. Nie było mnie pół dnia. Z tego miejsca chciałbym podziękować wszystkim za wbicie zwykłego pytania w gorące xD. Nie wiem co tu sie odjaniepawla. Jakbym napisał, że siedzę w tym zawodowo od 5 lat i zdradzę tajemną widzę czy można z tego żyć to rozumiem xD

co jeszcze ciekawsze dowiedziałem się też, że robię już którąś zapowiedź tego wpisu xDDD

Dla mających ból dupy, że być może wyciągam już 1000$ miesięcznie: póki co wpadły grosze. Możecie spać spokojnie.

A teraz dla zainteresowanych. Miałem nadzieję, że chociaż 10 osób będzie zainteresowanych, a tu proszę. Pytałem ponieważ chciałem prowadzić dzienniczek amatora (dopóki stocki mi się nie znudzą). Wrzucam zdjęcia od 2 miesięcy i 2 tygodni. Póki co ilość pobrań rośnie. Zainteresowani mogą zobaczyć za miesiąc czy trend się utrzymuje. Ostatnio shutterstock obniżył jeszcze bardziej zysk ze sprzedaży w związku z czym nie rośnie on na proporcjonalnie do ilości sprzedanych zdjęć.

Zdjęcia w bazie mogą zostać sprzedane wiele razy. Ceny zależą najczęściej od abonamentu kupującego. Najczęściej są to grosze :) kwoty w podane w USD.

ps: jeżeli chodzi o depositphotos to konto założyłem tam tydzień temu. Chociaż w statystykach już jest od kwietnia.

#stockowywykres
MRacheron - Hej. Nie było mnie pół dnia. Z tego miejsca chciałbym podziękować wszystk...

źródło: comment_1593553086SUDgpSsp8hfsypLZ3afLlq.jpg

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
@MRacheron: nie ma to jak robić zapowiedź wpisu z 2k plusami, gdzie wszyscy liczyli na jakieś konkrety, a tu 25 sprzedanych foto, 7 dolarów w kieszeni i 3 wykresy z excela, z których nic nie wynika xD. Rób AMA.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@takupatamta: są różne licencję. To najtańsze na pewno możesz wykorzystać np. w jakimś newsie. Znalazłem swoje zdjęcie na białoruskiej stronie z pogodą oraz jakiejś rosyjskiej związanej z technologią.
  • Odpowiedz
@MRacheron: a ja to bym i tak traktował jako sukces, że twoje zdjęcia latają po stronach :D Nie wszystko przelicza się na pieniądze. Gratuluję fajnego podejścia do tematu i wchodzenia w fajną branżę ;) kiedyś też chciałem się bawić w takie rzeczy, ale brakło mi samozaparcia i pomysłu. Poinformuj za jakiś czas czy zaszły jakieś zmiany, powodzenia jeszcze raz!
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Osobnik: nie jestem fotografem z zawodu. Te zdjęcia i tak by leżały na dysku i nikt ich nie zobaczył. Nie są też odkrywcze. Fajnie zobaczyć swoje zdjęcie na jakiejś stronie :) przyznasz ? gdybym miał 40000 zdjęć tam to by można patrzeć typowo zarobkowo.
  • Odpowiedz