Wpis z mikrobloga

Cześć Mircy, czy sprzedawca mógł wysłać paczkę przez Cainiao Super Economy Global (numer PL...) jeśli wybrałem AliExpress Standard Shipping? Wydaje mi się, że coś tu pokręcone jest:

Your order should arrive within 24-24 Days, Factors such as delayed logistics and customs clearings may have an impact on the delivery time.

1. If your order does not arrive on 2020-09-27 , you can apply for a refund by opening a dispute.

#aliexpress #alipaczka #tracking
  • 9
  • Odpowiedz
@ConanLibrarian: Tak, wiem że nie jest. Ale z informacji które znalazłem to Cainiao Super Economy Global nie zalicza się do metod AliExpress Standard Shipping.
I dziwi mnie fakt, że teoretyczny czas przesyłki to 24 dni, ale mam czekać aż 3 miesiące, żeby starać się o zwrot.
  • Odpowiedz
@ontdamian: Ale to Ali decyduje o tym czym zostanie wysłana przesyłka w ramach ASS.
Więc może się zdarzyć, że pójdzie i tak. :-)

Naomiast reszta jest prosta - powinno być w 3 tygodnie, ale perturbacje w światowym transporcie sprawiają, że może przyjść później - i Ali o tym (prawie) uczciwie ostrzega. :-)
  • Odpowiedz
@ontdamian: Te PL...... to porażka. Od 20 kwietnia brak przesyłki, na szczęście pieniądze zwrócone bez problemu(chińczyk nawet nie odpisał na spór). Ostatni status jaki mam (jeżeli nie fake) to -Liege-Import Customs Clearance Success 2020-06-10 16:00:00 [GMT+2] - chociaż i tak jest to wspomniane, jest to przesyłka nierejestrowana.
W twoim przypadku przycebulił, to nie jest ASS.
  • Odpowiedz