@WaveCreator: No jak jesteś ulomkiem to tak, sam używam jetbrainsow, ale jak szkalujesz vima to musisz po prostu nie umieć z niego korzystać ( ͡~ ͜ʖ͡°)
@WaveCreator: Przecież Vim jest based. Jak chcesz używać czegoś na poważnie to prędzej czy później trzeba się skrótów nauczyć. A tak to przy Vimie to przynajmniej nikt się nie bawi w jakieś klikanie myszkiem.
@korni007: autouzupełnianie/podświetlanie/dopasowywanie bracketów/zwijanie rozwijanie kodu itd. w terminalu na maszynie bez środowiska graficznego ¯\_(ツ)_/¯
@korni007: A ja Neovima z moimi configami. Najlepsze w Vimie jest to że nauczyłem się go ponad 10 lat temu, i cały czas to jest to samo środowisk, co najwyżej pluginy zmieniam. Po co sobie utrudniać.
@norbert-gie: albo nie wie, że gdb ma Text User Interface (TUI) i męczy się komendą "list"... Ciekawi mnie jak oni debuggują seg faulty na podstawie core dumpów od klientów
Robisz z patyka, taśmy i stretcha helikopter z laserami.
@buntuubuntu: w którym potem nie masz nawet połowy rzeczy które są od strzału dostępne w dowolnym IDE dedykowanym do danego języka.
W środowisku C/C++ jest wielu takich "konsolowych" magików, jeszcze nie widziałem nigdy żadnego, który by pisał i poruszał się po kodzie tak swobodnie jak ja w CLionie/QtCreatorze. Autouzupełnianie składni działa kulawo, analiza statyczna którą ja mam za darmo w CLionie
@Strus: bo sporo osób próbuje z vima zrobić IDE czego skutkiem jest później taki syf jak na screenshocie wyżej. Sensowna filozofia to "Linux as an IDE", gdzie Vim jest tylko edytorem i w tej roli sprawdza się doskonale.
@norbert-gie: taka prawda xD oczywiście pod wpisem standardowo wysrywy nanowców, którym się nie chciało nauczyć vima, który wcale nie jest taki trudny, a jest znacznie wygodniejszy ( ͡~ ͜ʖ͡°)
IDE TO #!$%@? NARZĘDZIE
JAKIEKOLWIEK BAJERY GRAFICZNE SĄ #!$%@? ZBĘDNE #pdk
@ChadimusPrzegrywus
@thexDguy
@WaveCreator
@Morritz
Przecież jedyny plus vima to ten że jest defaultowo w wielu distro XD
Po postawieniu distro pierwsze co to nano wrzucam, przynajmniej się ludzko obsługuje
Ciekawi mnie jak oni debuggują seg faulty na podstawie core dumpów od klientów
@buntuubuntu: w którym potem nie masz nawet połowy rzeczy które są od strzału dostępne w dowolnym IDE dedykowanym do danego języka.
W środowisku C/C++ jest wielu takich "konsolowych" magików, jeszcze nie widziałem nigdy żadnego, który by pisał i poruszał się po kodzie tak swobodnie jak ja w CLionie/QtCreatorze. Autouzupełnianie składni działa kulawo, analiza statyczna którą ja mam za darmo w CLionie
Tylko maja troche inna organizacje hierarchii
oczywiście pod wpisem standardowo wysrywy nanowców, którym się nie chciało nauczyć vima, który wcale nie jest taki trudny, a jest znacznie wygodniejszy ( ͡~ ͜ʖ ͡°)