Wpis z mikrobloga

Kto zagłosowałby na mnie w wyborach prezydenckich?

moje poglądy:
- odejście od węgla, budowa elektrowni jądrowej
- zwiększenie kary za znęcanie się nad zwierzętami
- wprowadzenie ministra do spraw zwierząt
- legalizacja małżeństw homoseksualnych- jeśli nikt nie robi nikomu krzywdy to niech żyje jak chce
- ograniczenie socjali do minimum, ale jednak w razie gdy komuś powinie się noga dobrze, żeby Państwo pomogło (sama straciłam dom w pożarze i z dnia na dzień zostałam z niczym)
- wprowadzenie 5-10zł za wizytę u lekarza
- edukacja seksualna już od podstawówki, oczywiście odpowiednio dobrana do wieku. Chciałabym, żeby edukowały osoby przeszkolone, a nie nauczycielka przyrody, która swoją wiedzę na ten temat ma z lat siedemdziesiątych.
- prawo do aborcji (wyboru), ale tylko we wczesnych tygodniach ciąży lub w późniejszym czasie jeśli zostaną wykryte poważne wady rozwojowe lub wystąpi zagrożenie życia matki.

To tyle z takich rzeczy co mi siedzą w głowie najbardziej, wiem, że mam lewicowe myślenie, ale nie do końca, a już na pewno nie w kwestii ekonomicznej.
Jestem ciekawa ile osób podzieli moje przemyślenia.

#wybory #polityka
  • 75
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 52
@Australiaa: skoro już drugi i trzeci postulat to rykoszet bambinizmu, to już na tym etapie bym podziękował ¯_(ツ)_/¯ To rzeczy ważne, ale nie aż tak.
  • Odpowiedz
@maciekalien: tak, obecnie to sanepid zajmuje się zwierzętami, a sanepid ma jeszcze mnóstwo innych rzeczy, które musi pilnować. Moim zdaniem czyjeś życie powinno być szanowane. Skoro ludzie chcą jeść mięso to niech chociaż zadbają o spokojne życie tych zwierząt. Obecnie ludzie znęcają się nad zwierzętami, ponieważ czują się bezkarni. Maksymalna kara za znęcanie się lub zabójstwo zwierzaka to 3 lata. Niestety rzadko ktoś otrzymuje taką karę.
Chciałabym, aby ludzie wyrobili w
  • Odpowiedz
Moim zdaniem czyjeś życie powinno być szanowane.

@Australiaa: i chcesz wprowadzić aborcję?

To mi się kojarzy z najbardziej obrzydłą ideologią - marksizmem, w imię wolności zakładali obozy pracy i zniewalali ludzi.
  • Odpowiedz
@Australiaa: 1&5 pkt prawie ok.
Pozostałe to jakiś lewoskrętny wysryw.
Odejście od węgla tak 50/50 ogarnięcie korupcji w Polskich spółkach węglowych- jak najbardziej.
Edukacja seksualna od przedszkola? Śluby dla pare homoseksualnych? Te dwa kategorycznie dyskwalifikują każdego kandydata.
  • Odpowiedz
@slapdash: obecni kandydaci też o tym nie wiedzą :D To mogę jednak zastąpić Mateuszka i zostać premierem.
Tylko muszę stworzyć partię i znaleźć polityków z podobnymi poglądami.
  • Odpowiedz
@maciekalien: w pierwszych tygodniach ciąży to płód, który nie ma rozwiniętych nerwów bólowych. Uważam, że lepiej jest żeby płód został usunięty w odpowiednim czasie, niż żeby dziecko żyło w biedzie lub co gorsze w braku miłości.
  • Odpowiedz