Aktywne Wpisy

szynszyla2018 +69
Tak do mnie właśnie doszło. Teraz politycy chcą zrezygnować z prac domowych dla kaszojadow w podbaza. Czyli kaszojady w wieku 13 lat będą kończyć szkołę nie nauczone pracy nad sobą z brakami w nauce. Równocześnie od lat otwiera się mnóstwo szkół wyższych prywatnych gdzie wystarczy przelew i 30 % z matury teraz do tego dołączyły uczelnie medyczne kształcące lekarzy. Więc za 15 lat będzie mnie leczył lekarz co nie ogarniał matmy na

howtobepro +934

Jak w tym kraju można żyć? 24 lata po studiach. Zarobki na poziomie 4000 zł na rękę. Jest to wynagrodzenie głodowe jeśli nie masz pomocy od strony rodziców albo nie otrzymałeś w spadku jakiegoś mieszkania. Koszty życia w tym wynajęcie pokoju (700-900 zł w Krakowie) a wiadome, ze mieszkać z kimś to żaden komfort. To co się ostatnio odpier**** z cenami podstawowych produktów oraz jedzenia to jest jakiś dramat. Czy jest szansa na jakaś pracę w korpo w Niemczech bez znajomosci języka Niemieckiego (Angielski na poziomie biegłym)? Marzy mi się kupić kawalerkę w Kraków/Warszawa ale to marzenie staje się coraz bardziej odległe z powodu inflacji, która tu jest na poziomie myśle, że spokojnie 10-12% i jakie kolwiek oszczędzanie nie ma sensu. Asem inwestycji nie jestem. Żyje oszczędnie i staram się odłożyć ok. 1k miesięcznie lecz są to śmieszne pieniądze.
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5eedd7f0b679bead157f5fc4
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Przekaż darowiznę
[=================================.......] 82% (192zł/235zł)Uzbieraliśmy już na 1 lat działania AMW!