Aktywne Wpisy
Grooveer +9
Ktoś mi napisał, że Rosja może poświęcić 8 mln swoich ludzi do wojny na Ukrainie. Jeśli założyłymy, że Rosja traci faktycznie tysiąc ludzi dziennie to miesięcznie daje to 30 tys. a rocznie 360 tys. 8 mln podzielić przez 360 tys. daje 22 lata wojny. Ciekawe czy UA będzie miała ludzi by bronić się tyle lat?
#wojna #ukraina
#wojna #ukraina
suslogon-szczecinski +318
Jak najłatwiej podnieść ceny swoich usług?
Z fryzjera przemianować się na barbera.
#heheszki #takaprawda #fryzjer #fryzjerzy
Z fryzjera przemianować się na barbera.
#heheszki #takaprawda #fryzjer #fryzjerzy
Używają argumentu konserwatyzmu tylko po to aby móc sponiewierać innych, słabszych. Nie mają z tego nic poza chorą satysfakcją z faktu, że mogą być chociaż ten jeden raz być od kogoś lepszymi.
Najbardziej ja osobiście czuje złość gdy myślę o tym jak moja córka może stwierdzić, że jednak chłopcy jej nie interesują, i co wtedy?
Mam się bać o to, że ludzie będą ja mogli pobić bo jest inna? Będą stosować wobec niej przemoc psychiczną, ale wtedy pewnie wszyscy dookoła będą przymykać oko, przecież mogła urodzić się inna.
Później myśleć czy przypadkiem przez akceptacji społecznej nie zachoruje na depresje albo w jakiś sposób nie zrobi sobie krzywdy.
Nawet jak się okaże, że moje dzieci będą heteroseksualne i niewyróżniające się z tłumu to świadomość, że gdzieś jakieś dziecko musi walczyć o przeżycie bo urodziło się takie a nie inne powoduje u mnie taką złość, że uj mnie strzela i nie mogę się skupić na innych rzeczach.
Oczywiście kogo to obchodzi co nie? XD
Lepiej siać nienawiść żeby móc się poczuć chociaż raz silniejszym.
Podsumowując, polskie konserwy to smutni ludzie którzy chcą żeby inni też byli smutni.
#takaprawda #neuropa #4konserwy #bekazprawakow #lgbt
"wyhodowane na nienawiści do siebie i innych. Używają argumentu postępowości tylko po to aby móc sponiewierać innych, nie pasujących do ich wizji świata. Nie mają z tego nic poza chorą satysfakcją z faktu, że mogą być chociaż ten jeden raz być od kogoś lepszymi."
urojenia prawaków? ale skąd - wystarczy spojrzeć jak wygląda idealna utopia w USA - po rewolucjach typu "BLM"
zamiast
Nie wszędzie może być dialog bo nie zawsze prawda leży po środku.
Poza tym położenie USA i krajów europejskich jest zupełnie inne. Europa nie ma takich problemów jak Stany
@hiperchimera: i ta wizja świata opiera się głównie na tym, żeby dać każdemu żyć tak jak chce. Mówi też o wzajemnym szacunku. I szacunek polega tu na tym, że możesz żyć jak chcesz, wierzyć w co chcesz, wyznawać swoje zasady, ale niech one się kończą tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka. Takie to straszne? Daje to sporo wolności z poszanowaniem drugiego człowieka. Wydaje się dość dobre.
Ja wcale
bo niestety mają ogromny problem z :
:, ale niech one się kończą tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka (...) Daje to sporo wolności z poszanowaniem drugiego człowieka."
Z mojej perspektywy wygląda mi to tak, że konserwatyści nie dają mi tej wolności, ponieważ chcą, żebym żył wg ich widzimisię - mam sobie trzymać swój homoseksualizm w domu.
Lewa strona zaś mówi, że i ja, i oni możemy sobie być tym kim chcemy, bylebyśmy sobie jakoś nie wchodzili specjalnie w drogę.
Owszem, to drugie może jakoś "narusza" tą konserwatywną wolność, ale
lewactwo i prawactwo sprowadza się do jednego - kontroli nad ludźmi, jedni mówią otwarcie o tym a drudzy pod płaszczykiem równości i tolerancji narzucają swoją wizję świata bez możliwości sprzeciwu...
wolność to wolność, nie ma * w definicji, mogę nazwać kogoś jak chce ale
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Opisuj jak nienawidzisz innych ludzi.
Opisuj jak brak legalizacji małżeństw = krzysztalowa noc dla gejów, obozy koncentracyjne dla Bi i odebranie paszportów.
Kwiii ci oni to smutni ludzie kwii xD
Poza tym o tym jak bardzo lewica nie lubi wolności słowa to by książki można pisać. Wystarczy że ktos