Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 81
Trzeba sobie przyznać, że ludzie którzy w Polsce określają się mianem konserwatystów to osoby wyhodowane na nienawiści do siebie i innych.

Używają argumentu konserwatyzmu tylko po to aby móc sponiewierać innych, słabszych. Nie mają z tego nic poza chorą satysfakcją z faktu, że mogą być chociaż ten jeden raz być od kogoś lepszymi.

Najbardziej ja osobiście czuje złość gdy myślę o tym jak moja córka może stwierdzić, że jednak chłopcy jej nie interesują, i co wtedy?
Mam się bać o to, że ludzie będą ja mogli pobić bo jest inna? Będą stosować wobec niej przemoc psychiczną, ale wtedy pewnie wszyscy dookoła będą przymykać oko, przecież mogła urodzić się inna.
Później myśleć czy przypadkiem przez akceptacji społecznej nie zachoruje na depresje albo w jakiś sposób nie zrobi sobie krzywdy.

Nawet jak się okaże, że moje dzieci będą heteroseksualne i niewyróżniające się z tłumu to świadomość, że gdzieś jakieś dziecko musi walczyć o przeżycie bo urodziło się takie a nie inne powoduje u mnie taką złość, że uj mnie strzela i nie mogę się skupić na innych rzeczach.

Oczywiście kogo to obchodzi co nie? XD
Lepiej siać nienawiść żeby móc się poczuć chociaż raz silniejszym.

Podsumowując, polskie konserwy to smutni ludzie którzy chcą żeby inni też byli smutni.

#takaprawda #neuropa #4konserwy #bekazprawakow #lgbt
  • 16
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Frank_Forsyth: niestety osoby które mianują się postępowymi lewicowcami:

"wyhodowane na nienawiści do siebie i innych. Używają argumentu postępowości tylko po to aby móc sponiewierać innych, nie pasujących do ich wizji świata. Nie mają z tego nic poza chorą satysfakcją z faktu, że mogą być chociaż ten jeden raz być od kogoś lepszymi."

urojenia prawaków? ale skąd - wystarczy spojrzeć jak wygląda idealna utopia w USA - po rewolucjach typu "BLM"

zamiast
  • 20
@hiperchimera: uwielbiam mówienie o dialogu tam gdzie nie ma na niego miejsca. Może czeni powinni zacząć poprostu rozmawiać z KKK? Albo Polska w 39 powinna porozmawiać z Niemcami, wtedy byłoby lepiej.
Nie wszędzie może być dialog bo nie zawsze prawda leży po środku.

Poza tym położenie USA i krajów europejskich jest zupełnie inne. Europa nie ma takich problemów jak Stany
wizji świata

@hiperchimera: i ta wizja świata opiera się głównie na tym, żeby dać każdemu żyć tak jak chce. Mówi też o wzajemnym szacunku. I szacunek polega tu na tym, że możesz żyć jak chcesz, wierzyć w co chcesz, wyznawać swoje zasady, ale niech one się kończą tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka. Takie to straszne? Daje to sporo wolności z poszanowaniem drugiego człowieka. Wydaje się dość dobre.

Ja wcale
  • 0
@mariano7: "Mówi też o wzajemnym szacunku. I szacunek polega tu na tym, że możesz żyć jak chcesz, wierzyć w co chcesz, wyznawać swoje zasady, " pod warunkiem że są zgodne z lewym sposobem myślenia....

bo niestety mają ogromny problem z :

:, ale niech one się kończą tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka (...) Daje to sporo wolności z poszanowaniem drugiego człowieka."
@hiperchimera: lewa czy prawa strona ma z tym problem?
Z mojej perspektywy wygląda mi to tak, że konserwatyści nie dają mi tej wolności, ponieważ chcą, żebym żył wg ich widzimisię - mam sobie trzymać swój homoseksualizm w domu.
Lewa strona zaś mówi, że i ja, i oni możemy sobie być tym kim chcemy, bylebyśmy sobie jakoś nie wchodzili specjalnie w drogę.

Owszem, to drugie może jakoś "narusza" tą konserwatywną wolność, ale
  • 0
@mariano7: zależy czy mówimy o ideałach i ideach czy o rzeczywistym działaniu - bo to tak zupełnie inne rzeczy jak Snowball i Napoleon z Folwarku Zwierzęcego :-)

lewactwo i prawactwo sprowadza się do jednego - kontroli nad ludźmi, jedni mówią otwarcie o tym a drudzy pod płaszczykiem równości i tolerancji narzucają swoją wizję świata bez możliwości sprzeciwu...

wolność to wolność, nie ma * w definicji, mogę nazwać kogoś jak chce ale
  • 0
@mariano7: Jeśli faktycznie lewa strona tak dążyła do tej wolności, to byłbym stuprocentowym lewakiem, bo wolność jest dla mnie wartością najwyższą. Tylko że lewa strona traktuje wolność wybiórczo, co im sie podoba to sfinansujmy z pieniędzy podatników, a co im się nie podoba to zakazać XD
@Frank_Forsyth: Narzekaj ze sama nienawiści w tej Polsce.
Opisuj jak nienawidzisz innych ludzi.

Opisuj jak brak legalizacji małżeństw = krzysztalowa noc dla gejów, obozy koncentracyjne dla Bi i odebranie paszportów.

Kwiii ci oni to smutni ludzie kwii xD
  • 0
@edgar_k: może faktycznie niepotrzebnie podszedłem do sprawy tak ofensywnie. Nie zmienia to faktu, że ostracyzm społeczny spowodowany homofobią może być podobny w skutkach co kryształowa noc.
  • 0
@mariano7: Żeby daleko nie szukać to lewica nienawidzi broni i najpewniej chciałaby jej zakazania. Jednocześnie na lewicy słyszy się hasła typu nie popierasz aborcji to jej sobie nie rób, a przecież to samo można by stosować wobec broni. Gdzie wspomniana aborcja, jak i antykoncepcja i podpaski powinny być według lewicy darmowe XD

Poza tym o tym jak bardzo lewica nie lubi wolności słowa to by książki można pisać. Wystarczy że ktos