Rodzice przywieźli mi kota na przechowanie. Przeszła tylko z transporterka do kuwety (czystej) i siedzi tak cały czas (╯︵╰,) Przejdzie jej? Nowe miejsce, i pierwszy raz jechała 6h samochodem. #koty #kitku #pokazkota
@Slodkie_Mango_Z_Ananasem: O słodziak. Ze dwa lata temu opiekowałem się przez 3 tygodnie nieznanym dla mnie kotełem. Początki były podobne, nie ruszał się z zamykanej kuwety :/ Po tygodniu coś tam się ze mną bawił. Po dwóch tygodniach już zawitał w moim łóżeczku na miziu miziu
@smilley: plus taki że ta kocia to moja kochana kocia, nie jestem dla niej nieznajomą, a zawsze jak wracałam do domu to mnie witała i nie odstępowała na krok.
@Slodkie_Mango_Z_Ananasem: Jak Cię zna to pewnie w nocy spenetruje mieszkanko i może oswoi się z nowym miejscem szybciutko :3 Ehh brakuje mi kitku w żyćku
@Slodkie_Mango_Z_Ananasem a idz Pani, koty mają problem, a brytole to skrajne introwertyki. Moj po przeprowadzce noe wychodził spod lozka miesiąc, az dotarłam do momentu, w ktorym chcialam go juz odwozić do domu z powrotem. I zaczął wychodzić. :)
@biancaa: nieźle. Nie sądziłam że koty aż tak źle znoszą przeprowadzkę. A miały być plany zostawiać mi kota na wakacje jak rodzice gdzieś pojadą. Dzisiaj pierwszy raz i jakiś kosmos jest xD
@Slodkie_Mango_Z_Ananasem: z przeprowadzką to zależy od kota. Mój jeździ do rodziców, do teściowej i szybko się przyzwyczaja do nowych miejsc. A podróż samochodem uwielbia ; )
@RafikS: o to fajnie masz z takim kotem :D liczę że się przyzwyczai też, pierwsze koty za płotem. Bo czasami faktycsnie przydałoby się zostawiać ją u mnie. Mam nadzieję że szybko się ogarnie. Żeby chociaż pić już zaczęła i siusiu robić (╯︵╰,)
@Slodkie_Mango_Z_Ananasem: myślę, że też kwestia przyzwyczajenia, że z czasem się oswoi i będzie normalnie się zachowywać ;) Ja swojego od małego starałem się przyzwyczajać i nawet jeździ z nami na rowerze w swoim specjalnym koszyku ; ) Ale jak to kot ma lepsze i gorsze dni.
@RafikS: no właśnie tak rozmawiałam z rodzicami że błąd że nie zabieraliśmy jej jak była mniejsza. Bo ma 4 lata i to jest jej pierwszy wyjazd ¯\_(ツ)_/¯ no cóż, nauczkę mamy. Kot pierwszy, od 17 lat pies, ale on zaprawiony i ma wywalone na wszelkie wyjazdy xD jak będę kupować własnego kociaka to od małego nauczę
@LCaseiDefensis: zjadła i napiła się, i zrobiła siusiu w kuwecie 乁(♥ʖ̯♥)ㄏ
@Kazuda: dzisiaj lepiej, wracała do łazienki nadal ale zaczęła zwiedzać łazienkę i nawet powoli wychodzi sama poza łazienkę, a na rączkach to oglądała nawet ptaki i sąsiadów przez okno :) Szanuję bardzo osoby biorące ze schroniska, dużo też daję jedzonka do schroniska (nie marketowe) ale boję się ze schroniska, bo
@Slodkie_Mango_Z_Ananasem: Ja mam 3 kociaki ze schroniska. Wszystkie wzięte jako maleństwa. Uwierz mi, ze nie chorują i nie odstępują mnie na krok i tylko kochaj miziaj kochaj miziaj :) ogromnie się cieszę, ze malutka powoli nabiera odwagi proszę ja wymiziac i pocałować w czółko :)
@Satesu: powiedz to mojemu kocurowi który pomimo kastracji, po 17 latach nauczył się oznaczać terenem moczem i w wyniku nowego kota w sąsiedztwie dostaje on #!$%@? szczając gdzie się da.
Przejdzie jej? Nowe miejsce, i pierwszy raz jechała 6h samochodem.
#koty #kitku #pokazkota
@Kazuda: dzisiaj lepiej, wracała do łazienki nadal ale zaczęła zwiedzać łazienkę i nawet powoli wychodzi sama poza łazienkę, a na rączkach to oglądała nawet ptaki i sąsiadów przez okno :)
Szanuję bardzo osoby biorące ze schroniska, dużo też daję jedzonka do schroniska (nie marketowe) ale boję się ze schroniska, bo