Wpis z mikrobloga

co jest złego z klimą w kawalerce?

@perrod: nie chodzi o to ze klima w kawalerce jest zla tylko o zasady "postepowania" jak uzywasz klimy.
Jak uzywasz klimy to z zasady nie otwierasz okna-zgadza sie?

Zrob impreze dla kilku osob w lato i nie otwieraj okna "no bo klima leci". Oddychanie? powietrze?
  • Odpowiedz
najwyżej klimę przeniosę na balkon a rurę z chłodnym powietrzem przez okno do mieszkania XD

@perrod: to se zamow dodatkowe zasilanie i kredyt na oplaty za prad. Wtedy klima bedzie chodzic non stop bo bedzie chciala schlodzic "caly swiat" :PP
  • Odpowiedz
@gorzki99: klimatyzacje można wyłączyć, można też na chwilę przewietrzyć pomieszczenie, po za tym kto robi imprezy na dużo osób w 25m kawalerce? ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
klimatyzacje można wyłączyć, można też na chwilę przewietrzyć pomieszczenie, po za tym kto robi imprezy na dużo osób w 25m kawalerce? ¯_(ツ)_/¯

@musztym: ja to wszystko rozumiem-chcialem tylko pokazac ze czasem poprostu umykaja pewne rzeczy. No bo jak klima chodzi to nie otwieramy okna (i umknelo ze trza powietrze "wymienic")

Owszem klime mozna wylaczyc i otworzyc okno - czyli przyjemne 20 ktore mielismy za chwile zmieni sie w 29 (zakladamy upalne lato) i cala praca w #!$%@? bo zas trza bedzie zchladzac
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@perrod: miałem przenośny, w sumie nadal mam w ale w szafie stoi. Działa, ale jest głośny i to bardzo i chłodzi słabo i musi być non stop na maksa, wyłączysz natychmiast gorąco. Teraz mam splita i to nie ma żadnego porównania nawet, cicho, zimno jak chce i kiedy chcę, bez żadnych rur przez okno i kondomów na okna.

Generalnie jak nie możesz mieć zwykłego to przenośny jest lepszy od żadnego
  • Odpowiedz
Na moim przykładzie, ostatnie piętro, okna na południe nie moge zamontować splita. W szczycie było 40 stopni, grube rolety z czymś srebrnym na zewnątrz (dają rade, ale głównie klima robi robote) pozwala siedzieć w komforcie.

1. Jak możesz montować splita to tak zrób. Wygoda, wydajność
2. Jak nie możesz to jeśli masz balkon i opcje poprowadzenia rury z balkonu do mieszkania zainteresuj się czymś w stylu Dimplex PC 35AMB ( u mnie
  • Odpowiedz