Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
Miraski, jakie są Waszym zdaniem najciekawsze restauracje w #krakow
Ale specjalnie pisze "najciekawsze", nie "najlepsze". Chodzi mi o restauracje które oprócz tego że są dobre, też czymś ciekawym się wyróżniają, jak np. Euskadi czyli kuchnia baskijska w Polsce praktycznie niespotykana i formuła tapas bar, rzadka w Krakowie, albo Karakter który słynie z ciekawych składników (np. żołądek strusi) i odważnych połączeń (np. mule w żurku z kiełbasa - polecam).
#jedzenie
  • 11
  • Odpowiedz
@Sebeq92: osobiście polecam Balaton na Grodzkiej ze swoimi słynnymi na całą Polskę plackami po węgiersku. Słyszałem też, że warto odwiedzić Meat and Go, dla ich kanapek, szczególnie pastrami, ale samemu nie byłem. Na Kazimierzu znane są zapiekanki z tego okrągłego budynku. Na yt jest dużo przewodników po krakowskich knajpach. Osobiście lubię oglądać Maciej Je. Nakręcił również odcinek o polecanych knajpach w Krakowie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Haxxor: Kanapki z pastrami z meat & go są ok, ale najlepsze są w Pastrami Deli na Grzegórzeckiej.
Niestety przyjęli oni formule lunch baru - czynni są tylko w dni robocze do 18, więc niestety ciężko tam zjeść jeśli pracujesz gdzieś daleko od nich :(
  • Odpowiedz