Wpis z mikrobloga

@JAI2L9LAD: ale czemu buczycie, to prawda!

Niewolnictwo istnieje dzisiaj!

Biali nie mają i nie mieli na to patentu!

Matko, wy z lewej jesteście jak dzieci...

@GauganDeBukake: właśnie ! Problem nie istnieje ! Nie ma skutków niewolnictwa i dyskryminacji rasowej bo gdzieś indziej też byli niewolnicy. Ach te lewaki są takie gupie. Szukają problemów tam gdzie ja ich nie chce widzieć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@JAI2L9LAD: A w dzisiejszych czasach Polacy skaczą do gardeł innym Polakom niszcząc przy tym ten piękny kraj. Te dwa problemy różnią się tym że jeden ma realny wpływ na nasze życie, a drugi dostaje setki wykopów.
  • Odpowiedz
@edgar_k: a co w takim razie powiesz o niewolnictwie dzieci niewolników? one na oczy Afryki nie widziały, a mimo to od urodzenia były poniżane, bite, pogardzane przez białych właścicieli, a jeśli te dzieci miały potem własne dzieci, to ich los nie był lepszy. I taki cykl trwał przez kilka pokoleń.
  • Odpowiedz
  • 0
@JAI2L9LAD to co napisałeś nie ma logicznego sensu, ale to ci chyba w niczym nie przeszkadza xd

Ps pomóż im jeszcze rozwiązać problem rasizmu wobec białych.
  • Odpowiedz
@memento_mori: Powiem, ze to kolejna komplikacja, która jeszcze bardziej oddała ten problem od binarnego złych i dobrych na podstawie koloru skory.

Podobnie jak fakt, czy winne jest dziecko urodzone w PRLu/Korei południowej/nazistowskich Niemczech/południu USA w czasie niewolnictwa ze znało jedynie taki świat jaki widziało i jakiego go nauczono.
  • Odpowiedz
@JAI2L9LAD: Ale co w tym jest nieprawdziwego?
Handel niewolnikami był oparty o czarnych łapiących czarnych a dalej kontrolowany przez Żydów albo Arabów (zależnie od wybrzeża).
Powstrzymany ostatecznie przez białych katolików.
(jak już się tym białym katolikom przestał opłacać i robił im konkurencję co prawda, ale nadal)
  • Odpowiedz
  • 6
@JAI2L9LAD Oskarżają o niewolnictwo białych i tylko białych, myślę, że dość istotnym jest aby w, dyskusji publicznej pojawił się ten wątek, skoro odpowiedzialnością chcą obarczyć współczesnych białych, dlaczego ten temat ma być przemilczany?
Zło, czy dobro nie ma koloru skóry.
Poza tym, dużo częściej ofiarami rasizmu padają właśnie biali, nie widziałem żeby biali bawili się w bicie przypadkowych czarnych gdzie wygrana polegała na odcieciu czarnego jednym ciosem z partyzanta..
Żeby było
  • Odpowiedz