Aktywne Wpisy
wykop +39
Dzień dobry, Wykop (ʘ‿ʘ)
Powiadomienia, to temat, na którym aktualnie skupiamy swoją pełną uwagę. Część zadań zostało już wdrożonych, pozostałym musimy poświęcić jeszcze odrobinę czasu. Zapewniamy jednak, że gdy zostaną ukończone, od razu damy Wam o tym znać. A tymczasem przejdźmy do tematów, które już zostały wdrożone - dziś aktualizujemy #wykopchangelog o:
1. Zgłaszaliście nam problem z powiadomieniami z tagów, które dublowały się na Waszych listach powiadomień -
Powiadomienia, to temat, na którym aktualnie skupiamy swoją pełną uwagę. Część zadań zostało już wdrożonych, pozostałym musimy poświęcić jeszcze odrobinę czasu. Zapewniamy jednak, że gdy zostaną ukończone, od razu damy Wam o tym znać. A tymczasem przejdźmy do tematów, które już zostały wdrożone - dziś aktualizujemy #wykopchangelog o:
1. Zgłaszaliście nam problem z powiadomieniami z tagów, które dublowały się na Waszych listach powiadomień -
Garbanzos +262
Proszę bez beki xD
#programowanie
Jeżeli denerwują cię piksele, to jeszcze może pomyśl o lepszym ekranie.
Apple'owe Retina Display są tzw. ekranami HDPI, gdzie aliasing ma mniejsze znaczenie, a piksele są bardzo małe.
Ogólnie, gdy wyświetlacz ma 300 ppi/dpi, to jest tożsame z tym, że ma już jakość niezłego wydruku.
https://en.wikipedia.org/wiki/Retina_display#Models
No chyba, że nie o tym
* Google :: page layout table vs. grid vs. flex vs. float vs. position
* https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/CSS/calc
SASS/SCSS głównie służą do unikania
kopiuj-wklej-trochę-zmień
, które trzeba by wykonać pisząc w zwykłym CSS - nic poza tym, bo ostatecznie owe transpilują się na zwykły CSS.No to tak - front-end to w dużej mierze, to wciąż rozsuwanie elementów w przestrzeni - tylko nie koniecznie z dokładnością do piksela, ale no tak - trzeba wciąż i wciąż poruszać się po układzie współrzędnych w miksie z układami odniesienia.
Inaczej nie potrafię streścić na czym polega ogólnie projektowanie GUI - graficznego
Ja od zawsze wolałem pisać logike, niż ustawiać elementy na ekranie (po prostu nie mogę obrać wizji w głowie jak ma coś wyglądać więc robię wszystko metodą prób i błędów), więc naturalnie wybrałem backend jako moją główną drogę.