Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Gustavo_Fring: Te statystyki to odpowiednik feministycznego Pay gap. Cóż z tego, że materia jest skomplikowana i wielowątkowa, ograniczmy problem do trzech kategorii, wyjdzie na nasze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wydaję mi się jednak, że jakby protest przebiegał pokojowo to jak zwykle nic by nie zostało osiągnięte. Ludzie by sobie postali, pokrzyczeli, a władza i tak by miała to w dupie.

@ZeT_: Myślisz, że teraz władza pójdzie na ustępstwa? Tym bardziej nie będzie chciała zmienić swojego podejścia, bo to pokaże, że jest to słaba władza, którą można sterować. Pokojowe protesty miałby większy sens, a czy byłby skuteczne - tego nie wiem.
@Gustavo_Fring a przypadkiem nie jest tak że Hiszpanie i murzyny są poprostu biedniejszymi rasami w USA, w Polsce pewnie 99% wszystkiego co źle go biali tyle że pewnie większość z nich to Seby co ukończyły zerówkę i wyższą szkołę robienia hałasu. Kolor skóry przecież nie daje Glocka przy narodzinach.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
to czy urodziłeś się w slamsach, czy na przedmieściach, na pewno nie ma żadnego wpływu na iq xd

@Vuko__Drakkainen: IQ i wykształcenie to dwie zupełnie różne rzeczy, chociaz wiadomo, że widać pewne zależności, między tymi dwiema cechami.

Możesz mieć wysokie IQ i nie mieć wykształcenia, możesz mieć całkiem przeciętne IQ i mieć wykształcenie, w skrajnych przypadkach możesz mieć je niskie i również zdobyć je w jakiejś podrzędnej uczelni.
@ZeT_ XDD 'nie mnie oceniać czy jest w porządku' - no rzeczywiście ciężko określić wandalizm i rabunki jako złe.
Usprawiedliwianie:
'jakby było pokojowo, nic by nie było osiągnięte'
'mogliby zniszczyć stację policyjną'
'przemoc i wandalizm to jedyne wyjście'
Ale pewnie dosraj się, że niby nie rozumiem pojęć, których używam xD
@KolskiRoman: To nie jest usprawiedliwianie ich tylko stwierdzenie faktu. Naucz się cytować i nie spłaszczaj moich słów dzbanie leśny.

nie:

przemoc i wandalizm to jedyne wyjście

tylko:

czasami przemoc i wandalizm to jedyne wyjście by zmusić władzę do zmiany

nie:

mogliby zniszczyć stację policyjną

tylko:

zamiast tego mogliby na przykład zniszczyć stację policyjną
@ZeT_ nie mam czasu dokładnie cytować co napisałeś... 'czasem' - w tym przypadku miałeś na myśli właśnie tą sytuację, więc jeśli mówimy o OBECNEJ sytuacji to można wywnioskować z twojej wypowiedzi, że TERAZ przemoc i wandalizm to jedyne wyjście. Nie rób #!$%@? z logiki, jeśli odnosisz się do tych konkretnych protestów i piszesz 'czasem' to w domyśle jest ten właśnie czas.
Drugie zdanie to również kuriozum, 'zamiast tego' nie zmienia faktu, że
@KolskiRoman:

nie mam czasu dokładnie cytować co napisałeś

W takim wypadku nie pisz nic i się nie pogrążaj.

Jak lepiej poznasz życie i dorośniesz to zrozumiesz dlaczego uważam, że to fakty, a nie opinia. Nigdzie nie usprawiedliwiam tego co oni robią. Naucz się choć trochę pisać, bo strasznie ciężko się to czyta. Pozdrawiam i miłej nocy. Nie mam czasu na nic nie wnoszące dyskusje.
@ZeT_ To, że się pogrążam to twoja kolejna nic nie warta opinia. Warto zauważyć, że po argument wieku sięga się, gdy nie ma się żadnego innego i próbuje na siłę udowadniać autorytet (wiesz, dama nie musi powtarzać, że jest damą...). Pomijając już fakt, że ani mojego wieku, ani doświadczenia życiowego nie znasz, a próbujesz się do nich odnosić. Pisałem szybko, ale prosto, a teraz specjalnie dla ciebie piszę jeszcze prościej, bo odnoszę
@joyko nie jestem symetrystą. Dlaczego mam nie stawiać równości między zamieszkami w Polsce np. po śmierci kibica Czarnych z tymi w USA? Różnica taka, że "Polska Husaria" spier... przed grupą prewencyjnych z pałkami, a w USA idą na całość.