Wpis z mikrobloga

@hu-nows: Nie chodziło mi o to. Po prostu jeśli OP szuka chętnego w taki sposób to jest to bez sensu. Wszystko zależy od tego jakie podzespoły chcesz użyć i najlepiej napisać: "potrzebuję pomocy z projektem na mikroklocku XYZ, ma on wykorzystywać ADC, Bluetooth i LCD OLED na I2C", nawet nie trzeba podawać szczegółów.
Wtedy przynajmniej szybko dostajesz wskazówki, a potencjalny zainteresowany od razu wie czy da radę to zrobić z obecnym
Sam jestem niedzielnym elektronikiem, ale Arduino wolę unikać, bo często coś działa ale nie wiadomo dlaczego. Tylko czysty C i ręczne ustawianie bitów xD

@DS18B20: jakich mikrokontrolerów używasz w prywatnych projektach? STM32, ATMEGA, czy jeszcze coś innego?
@011010110110110: ATMEGA, mimo że przestarzałe, wolne i w dodatku pełno jest innych tańszych i lepszych procesorów. Wiem, że myśląc przyszłościowo powinienem uczyć się STM32, bo taki jest mniej więcej trend, ale póki co tkwię w robieniu prostych amatorskich zabawek, więc Atmegi wystarczają (jest dużo poradników itede).
Wiem że sprawa ręcznego rzeźbienia w rejestrach wygląda inaczej na STM i tam gotowe biblioteki są zbawienne, ale w żadnym wypadku nie mogę doradzać w