Cukinie dodałam do soków świeżo wyciskanych. Traktuje to najczęściej jako moje śniadanie. Dodatkowo prócz cukinii jest tam również seler naciowy, jarmuż, brokuły lub sałata.
Obiadowe dwa warianty faszerowanej cukinii: 1. Faszerowane cukinie z pomidorem, cebulą i ryżem 2. Faszerowane cukinie z pomidorem, grzybami, cebula i ryżem
Na kolacje placki z cukinii, marchewki, ogórka, cebuli.
@faramka: na patelni podsmażam lekko cebule z czosnkiem niedźwiedzim lub czosnkiem kiszonym /zostawał mi po ogórkach kiszonych domowych :D/, dodaje pomidory i do tego sól, pieprz, czerwona papryka, jak mam ochotę na intensywny smak to lubczyk/majeranek lub jeszcze odrobine czosnku niedźwiedziego
Polecam tez na taka zapieczoną cukinie położyć plaster sera i polać sosem miodowo czosnkowym :o
Wybrałam cukinie.
Cukinie dodałam do soków świeżo wyciskanych. Traktuje to najczęściej jako moje śniadanie. Dodatkowo prócz cukinii jest tam również seler naciowy, jarmuż, brokuły lub sałata.
Obiadowe dwa warianty faszerowanej cukinii:
1. Faszerowane cukinie z pomidorem, cebulą i ryżem 2. Faszerowane cukinie z pomidorem, grzybami, cebula i ryżem
Na kolacje placki z cukinii, marchewki, ogórka, cebuli.
@atencjuszka: dawałaś jakieś przyprawy do farszu? Chętnie przetestuję takie jedzonko!
na patelni podsmażam lekko cebule z czosnkiem niedźwiedzim lub czosnkiem kiszonym /zostawał mi po ogórkach kiszonych domowych :D/, dodaje pomidory i do tego sól, pieprz, czerwona papryka, jak mam ochotę na intensywny smak to lubczyk/majeranek lub jeszcze odrobine czosnku niedźwiedziego
Polecam tez na taka zapieczoną cukinie położyć plaster sera i polać sosem miodowo czosnkowym :o
@atencjuszka: mój niebieski na prawie każde danie kładzie ser xD
Dzięki za protipy :) Zapisuję.