Wpis z mikrobloga

Wyzwanie nr 3. Tydzień 2 #mirkowyzwanie

Wybrałam cukinie.

Cukinie dodałam do soków świeżo wyciskanych. Traktuje to najczęściej jako moje śniadanie. Dodatkowo prócz cukinii jest tam również seler naciowy, jarmuż, brokuły lub sałata.

Obiadowe dwa warianty faszerowanej cukinii:
1. Faszerowane cukinie z pomidorem, cebulą i ryżem 2. Faszerowane cukinie z pomidorem, grzybami, cebula i ryżem

Na kolacje placki z cukinii, marchewki, ogórka, cebuli.
źródło: comment_1590659593oEsozfzWxbHk225RfDWT4Q.jpg
  • 4
@faramka:
na patelni podsmażam lekko cebule z czosnkiem niedźwiedzim lub czosnkiem kiszonym /zostawał mi po ogórkach kiszonych domowych :D/, dodaje pomidory i do tego sól, pieprz, czerwona papryka, jak mam ochotę na intensywny smak to lubczyk/majeranek lub jeszcze odrobine czosnku niedźwiedziego

Polecam tez na taka zapieczoną cukinie położyć plaster sera i polać sosem miodowo czosnkowym :o