Wpis z mikrobloga

Przypadkiem znalazłem, ale prawdziwa #ciota (Ciekawa Internetowa Oferta Taniego Auta)

Ford Taunus (nie Taurus!) z 1973 za przyzwoite pieniądze

Na uwagę zwraca fakt, że auto od lat 80'tych w Polsce

A kto mógł sobie sprowadzić ze Stanów Zjednoczonych Ameryki (i to kupionego za dolary) dziesięcioletniego Forda w czasach kwitnącej Polskiej Republiki Ludowej w okolicach stanu wojennego - możecie się tylko domyślać ( ͡º ͜ʖ͡º)

#carboners #samochody #motoryzacja #kupautozmikro
Atreyu - Przypadkiem znalazłem, ale prawdziwa #ciota (Ciekawa Internetowa Oferta Tani...

źródło: comment_15902961898ZEFbRHv3Lu4ZDelKW2yVK.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
@Atreyu: za ta cenę to bez szału. Fajne i rokujące Taunusy dziobaki idzie wyrwać za 5k i zazwyczaj potrzebują tylko trochę dopieszczania. Jakiś czas temu w Krakowie był wystawiony właśnie za 5k Taunus coupé z 2.0 V6. A jeśli chodzi o pochodzenie auta to nie koniecznie musiało być sprowadzone w PRLu przez jakaś szychę, słyszałem ze często zachodnie auta do polski przywozili marynarze wracający z rejsu.
  • Odpowiedz
@Atreyu: Mój dziadek miał Taunusa z końca lat 70. #!$%@? co tam się działo w tym aucie to głowa mała. Dziury na wylot w podłodze czy zostająca w ręce gałka zmiany biegów to był chleb powszedni.
  • Odpowiedz
Dziury na wylot w podłodze czy zostająca w ręce gałka zmiany biegów to był chleb powszedni.

@Maib: miałem Opla z '91 i podobne przygody ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz