Wpis z mikrobloga

Mirki I Mirabelki szukam laptopa, warunki 17 cali, wygodny, wykorzystanie 70% przeglądanie internetu, 10% praca w dokumentami, 20% gry (zdarzają się wymagające), jaka konfigurację wybrać. Z góry dziękuję.
  • 6
@Pan_Mysz zależy jaki masz budżet. Jak chcesz coś po taniości to Lenovo z serii Y mogą cię zainteresować. Jeżeli masz odłożone trochę więcej kasy, zależy ci na dobrej matrycy i nie trzeszczących plastikach to udezalbym w Asusa z serii ROG, lub Acera
@harakiri03: budżet do ok 6,5k asus rog wydaje się mieć cienkie zawiasy, nie wiem jak z trwalością. Lenovo y540 nawet mi podobały mi się, patrzyłem jeszcze MSI. Absolutnym faworytem był razer, ale nie ma klawiatury numerycznej
@Pan_Mysz właśnie, zapomniałem o MSI. Ja osobiście mam Roga strixa, plastik jest dosc twardy, ugina się delikatnie tylko w miejscu klawiatury, natomiast klapa ma tak jakby pusta przestrzen w środku i można ją wgiac jest się nieuważnym.
Miałem, a w sumie naprawiałem kiedyś Lenovo y540. Wydawał mi się trochę kruchy, plastiki trzeszczały i sprawiał wrażenie dość delikatnego. No i matryca - między y,540 a róg gl553 jest ogromna przepaść. Nasycenie kolorów, jasność,
@Pan_Mysz: mój 7 letni MSi działa calkiem sprawnie, objechał ze mną świat z dwa razy i nie ma się do czego przyczepić. Zanim go kupiłem, to pamiętam,że czytałem nieprzychylne komentarze na temat zawiasów, ale po kilku latach wibracji dalej są sprawne.