Wpis z mikrobloga

#papierosy #mentole #lifehack

Uwaga wszystkim palaczom miętowych szlugów zdradzam lifehack.

1. Gonisz do apteki, kupujesz olejek eteryczny miętowy do inhalacji oraz strzykawkę i cieniutką igłę.
2. Nabierasz do strzykawki olejku i dajesz dwie małe krople na filterek każdego peta.
3. czekasz minutę żeby olejek się zaprzyjaźnił z fajkami i cieszysz się mentolowymi fajkami bez łaski Brukseli.

Jedna buteleczka i strzykawka z igłą to koszt 11 do 20 zł, 10 mililitrów tego cudu (przy wprawnej ręce) wystarczy na aromatyzacje minimum 15 paczek fajek.
Matematykę pozostawiam wam, a co do szkodliwości to nie wiem ale wydaje mi się że skoro to olejek do inhalacji to nie powinno was zabić (odrazu xd)
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SHOGOKI: średni szczerze mówiąc bo olejek miętowy z tego co kjarze ułatwia płucom wchłanianie tlenu, ale też innych substancji - tutaj smolistych. Nie wiem czy w filtrach były te same środki.
  • Odpowiedz
@SHOGOKI: @gzegzolka: niekoniecznie od razu, ale nierozcieńczony olejek eteryczny + słońce = dramat, FOTOTOKSYCZNOŚĆ Poparzyłem sobie tak już wielokrotnie ręce (produkcja eko badziewia z olejkami eterycznymi, nawet olejek cytrynowy czy lawendowy może wywołać takie reakcje)
  • Odpowiedz
@kuzio997: jak sprawdzają się te gilzy od kompana? Jak smak? jakiego tytoniu używasz?

kupiłem jakiś czas temu również jagodowe gilzy ale od frutty - straszne scierwo
  • Odpowiedz
@Zarroo od kompana elegancko mocny i wyrazisty smak szczególnie jagoda, chesterfield niebieski z racji tego że jest najmniej suchy.

@justkilling kompan jagodowe, maszynka zwykła taka klasyczna czerwona ręczna z ubijaczką.
  • Odpowiedz