Aktywne Wpisy

Dziki_Odyniec +1022
Medal olimpijski dla Polski w boksie po 32 latach. Lista obecności. Brawo Julia Szeremeta.
#boks #paryz2024 #olimpiada #igrzyskaolimpijskie
#boks #paryz2024 #olimpiada #igrzyskaolimpijskie
źródło: temp_file2465520294065511709
Pobierz
xena_x +8
Z mojego doświadczenia samotni mężczyźni po 30-stce są gorszym sortem na rynku matrymonialnym .
Wysokiej jakości mężczyzna szybko znajdzie sobie kobietę od momentu kiedy zaczyna się wiek randkowania czyli od 18l. przez kolejne 10 lat, do max. 28l. Tacy są zwykłymi, autentycznymi kolesiami którzy nie udają kogoś kim nie są. Nigdy nie czytali porad PUA i innego bullshitu więc kobiety widzą w nich szczerość.
jak chłop nie miał żadnej dziewczyny to lepiej się z nim nie zadawać bo to oznacza że ma jakieś braki. Większość chlopow po 30stce ktorzy byli sami:
- nie potrafili zadbac o swoj wyglad, wygladali niechlujnie, mieli obleśny zarost, zero wyczucia stylu, ubierali się w dziwne ubrania.
Wysokiej jakości mężczyzna szybko znajdzie sobie kobietę od momentu kiedy zaczyna się wiek randkowania czyli od 18l. przez kolejne 10 lat, do max. 28l. Tacy są zwykłymi, autentycznymi kolesiami którzy nie udają kogoś kim nie są. Nigdy nie czytali porad PUA i innego bullshitu więc kobiety widzą w nich szczerość.
jak chłop nie miał żadnej dziewczyny to lepiej się z nim nie zadawać bo to oznacza że ma jakieś braki. Większość chlopow po 30stce ktorzy byli sami:
- nie potrafili zadbac o swoj wyglad, wygladali niechlujnie, mieli obleśny zarost, zero wyczucia stylu, ubierali się w dziwne ubrania.

Trigun
https://myanimelist.net/anime/6/Trigun
Tym razem rewatch. Kind of. Wiele lat temu, w czasach dla wielu już prehistorycznych, dostałem od znajomego płytkę z serią. Nie szanował jej specjalnie, miała mnóstwo rys i w sumie udało mi się obejrzeć z tego kilkanaście odcinków, bo reszta się nie wczytywała. A ponieważ i tak miałem obejrzeć Badlands Rumble, więc czemu nie odświeżyć by sobie całości?
Serię zna chyba każdy? No ale tak czy siak, zaczyna się wyjątkowo lekko i głupkowato - opisuje przygody wędrownego rewolwerowca-błazna, za którym zawsze podążają zniszczenia o niewyobrażalnej skali. Jego tropem wyruszają dwie pracownice agencji ubezpieczeń, która ponosi ogromne straty na wypłatach odszkodowań za incydenty z jego udziałem. Z czasem dołącza do nich wędrowny klecha. Powoli, ale stale, z każdym odcinkiem śmieszków jest coraz mniej i mnie, a klimat niespodziewanie przechodzi do całkiem ciężkawego.
O ile element komediowy według mnie zestarzał się mocno - niektóre żarty są równie suche jak pustynia, po której poruszają się nasi bohaterowie, to całość fabuły, zwłaszcza w drugiej połowie, trzyma się dobrze. Plot twistów oraz wątków rzucających nowe światło na wydarzenia jest sporo, całkiem sprawnie budują i przedstawiają świat, który z początku wydaje się być pozbawiony sensu. To co zastajemy "na wejściu" i to co mamy "na wyjściu" jest tak inne, że nie sposób kiwnąć z uznaniem takiej transformacji bez rozpadnięcia się na kawałki po drodze.
Ps. Nicholas to prawdziwy chad.