Wpis z mikrobloga

@ArpeggiaVibration: czy naciągane nie wiem, znawcą Talmudu nie jestem, ale widziałem reakcję na wycofanie się z ustawy o IPN w rodzinie i powiedzieć mogę tyle, jeśli coś, to właśnie to, jeśli PiS coś naprawdę mocno spartolił w oczach własnych wyborców to to jest właśnie to miejsce akcentu. Każdą inną bzdurę z TVP dezinfo wyborcy kupią, tu akurat piecze, nie mówię, żeby od razu coś naciągać, pokazuje tylko które kierunki mają lepsze
@genesis2303 tutaj po prostu widać na czyim pasku chodzą jak z resztą w wieku podobnych sytuacjach. To oni prsemianowali Polskę na Rzeczpospolita przyjaciół Polin z Dudelem na czele. Przed ambasadami Izraela i USA chodzą jak skruszone chloptasie a tam nawet nikt ważny nie siedzi. Sraja im ambasadorzy na łeb i zamiast ich wywalić co każdy kraj by zrobił to preprassaja że żyją.

Jak Pompeo na konferencji ds wojny w Iranie o której
@ArpeggiaVibration: powiem tak, nie wiadomo czy nie będzie kolejnego zbierania podpisów pod kandydatami, ale gdyby jednak było to w zasadzie dlaczego by tak nie zebrać podpisów pod PiSowym projektem ustawy o IPN, jako projekt obywatelski można to spokojnie złożyć do ponownego rozpatrzenia, gdyby PiS to drugi raz odrzucił... oj działoby się.
@genesis2303 nic by się nie działo - gwarantuje. Tym bardziej że takiej ustawy baliby się wszyscy oprócz konfederacji i być może PSL ale tu na dwoje babka wróżyła jak zawsze w ich przypadku. To by było zamilczane jak wcześniej pierwszy wybryk który przecież był o wiele bardziej kompromitujący bo ustawa już funkcjonowala. I co się stało? Była afera? Oczywiście że nie.
@ArpeggiaVibration: afery może oficjalnie nie było, ale do niektórych wyborców to dotarło i dodało właśnie trochę głosów dla Konfederacji. Jakiś czas temu widziałem obronę Kaczyńskiego w postaci artykułu z Haretz, to się uśmiałem, tam to samą prawdę piszą. Obrona polegała na tym że x lat temu Kaczyński rozmawiając z ambasadorem izraela powiedział że Niemcy kupiły sobie przebaczenie, a Polacy nie mieli za co, no i na pogadance się skończyło, tak przynajmniej
@genesis2303: do wyborców dotarło już pierdyliard afer i niespełnionych obietnic. Pierwsza było nieudostępnienie aneksu do raportu do spraw WSI które obeixal nawet sam Dudeł. Ostatnio szopka w sejmie s obywatelskim projektem w sprawie 447 gdzie nawet do głosu nie dopuszczono przedstawicieli i przerwano główne przemówienie nie mówiąc już o głosowaniu. O wieku rzeczach chociażby jak 1066 już nikt nie pamięta bo tyle tego bylo że ciężko wyliczać.

No ale większość nie
@ArpeggiaVibration: teraz to w ogóle mam przeczucie że nadchodzi okres w którym jakikolwiek atak na PiS będzie skuteczniejszy, nie da się rozdawać z próżni, z czyjej kupki będzie trzeba przesuwać, samorządom już chyba bardziej nie obetną, przedsiębiorcy i tak dostaną po dupie, ale koniec końców drukarka to nie róg obfitości i z pustego Salomon nie naleje. Złoty już się chwieje, a kiedy ma być w społeczeństwie paliwo na przebiegunowanie polityczne jak
@ArpeggiaVibration: jeden rabin powie tak, drugi rabin powie nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja powiem niby tak, ale nie do końca, psychologia też ma kilka stałych elementów, w ciężkich czasach ludzie zmieniają trochę kategorie, wtedy właśnie jest większe zapotrzebowanie na silnych liderów, na ludzi z konkretami, czego jak czego, ale silnych osobowości w Konfederacji nie brakuje, dlatego jakąś nadzieję jeszcze dla tego kraju widzę.
Nie trawię Hartmana, ale intuicję ma tu dobrą, jeśli coś może przekonywać wyborców PiS do choćby olania wyborów, to właśnie takie smaczki. Dobrym tropem jest też rozmyślenie się z tej ustawy.

@genesis2303: uuuuuuuuuuuu argumentum ad żymianie xD
@genesis2303 No już nie chciałem nic pisać pod postami lewicy ale moim zdaniem duży błąd - móglby sprawdzac co lewaki tam wrzucają zanim to będzie komentował bo większość z tego to manipulacja ściema lub szyte grubymi nićmi a Harmana jak się ktoś zapyta to odpowie jak zwykle w stylu że sam ma korzenie zydowskie i może pisać co chcde
@ArpeggiaVibration: jakieś tam ziarno prawdy w tym było, bo ponoć nie z Talmudu a z innych ksiąg, ale wiesz wczoraj zatłiterzował, dzisiaj artykuł na wp już był, nie muszą go nawet zdejmować, wystarczy że dadzą znak zapytania do tytułu. Nie powiedziałbym, że demokracja jest bez ładu i składu, ład i skład jest nazywa się go dzisiaj inżynierią społeczną i działa bez zarzutu, po prostu to nie koniecznie jest dobre dla ludzkości,
@genesis2303: ale co w praktyce daje i inżynieria społeczna?

Niszczy kulturę obyczaje człowieczeństwo i samego człowieka niszcząc jego wolną wolę i zamieniając w narzędzie i zwierzę x odruchami Pawłowa.

To definicja chaosu bo każdy to odczuwa. Ci najmadrzejszy co tym sterują też dziczeją i też glupieja bo żyją w takim otoczeniu. Wszyscy równają w dół i idą w kierunku powrotu prawa pięści intelektualnie e kierunku istot człekokształtnych i cywilizacyjnie na drzewa.
ale co w praktyce daje i inżynieria społeczna?

@ArpeggiaVibration: to że jeśli twoi przeciwnicy polityczni jej używają to ty albo jej używasz, albo przegrasz więc musisz używać jej lepiej, albo mieć jakąś inną strategię która to przebija. To co proponuje choćby Mentzen z odwoływaniem się do systemu pierwszego to też inżynieria społeczna. Masy nie analizują dogłębnie polityki przed głosowaniem umówmy się że to nawet dobrze, bo kraj by stanął w miejscu
@genesis2303 rozumiem ale hmmm uważam zd nie - to nie jest stricte inżynieria społeczna raczej pewna forma manipulacji w sensie wpływania na emocje lub przekierowanie uwagi by zmienić punkt widzenia. Wiem o co Ci chodzi bo bo NLP to już jest na skraju manipulacji i kontrolowania tego co myśla inni.

Inżynieria społeczna wg mojego zrozumienia tej dziedziny to ksztakrowanie człowieka na swoją modlę np puszczenie mu jakiejś sieczki kilka lub kilkanaście lat
@ArpeggiaVibration: NLP nawet nie jest do końca potwierdzone, to trochę taki miks psychologi z czarami tak, że jest obarczone sporym ryzykiem błędu, w jednych przypadkach zadziała, a w innych może zrobić krzywdę, stworzone na zasadzie poczytamy trochę psycho dozmyślamy resztę ludzie i tak to kupią no i kupują. Inżynieria społeczna jest dużo bardziej subtelna niż pranie mózgu. To że w serialach wdarła się polityczna poprawność to też nie jest przypadkowe przy
@genesis2303: no tak jest.

Jedyne co do tej politycznej poprawnosci to zawsze zamiary są szczytne. Najwięksi zbrodniarze zawsze chcieli dobrze. Tylko jak to zawsze mówią ci którzy usprawniają chore 'dobre' pomysły wykonanie było źle

Jeżeli walczy sie z religią moralnością i lepi się prymitywizmem popkultura itd wypranego z wyższych uczuć i wrażliwości prymitywa który już się nie umie sam kontrolować zachowywać i nie odróżnia już dobra od zła no to trzeba