Wpis z mikrobloga

Przeznaczenie Białego Wilka musi poczekać!

Na wstępie chciałbym podziękować za niemalże dwukrotnie większą liczbę głosów (62) w porównaniu z pierwszą ankietą (òóˇ) Zwycięzcą drugiego głosowania z przewagą jednego głosu nad "Wiedźminem 3" i poparciem w wysokości 19% został globalny fenomen jakim jest "Minecraft". Czy wpływ na Wasz wybór miał fakt, że z produkcją Mojang AB nie miałem żadnej styczności?

link do pierwszego posta z omówieniem zasad zabawy

Mam niestety jeden problem z tą produkcją, nie wiem jaki cel potrzebny do zaliczenia gry mogę sobie postawić. Jeśli macie jakieś propozycję to śmiało piszcie w komentarzach!

Osobiście mogę obiecać, że w trakcie kreowania klockowego świata pojawią się tu inne wpisy (nie tylko recenzja jak to miało miejsce przy THPS2). Jeśli zaciekawił Was ten mały projekt to zapraszam do obserwowania tagu #zdrapgre

#gry #ankieta #minecraft #konsole #pcmasterrace
repix - Przeznaczenie Białego Wilka musi poczekać! 

Na wstępie chciałbym podziękow...

źródło: comment_1588001458uVioWLI2lnrBqjTn2Moe0X.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
Jako cel ustawiłbym przejście gry, czyli wywołanie napisów końcowych (endgame credits) co w Minecrafcie jest możliwe. Nie jest powiedziane jak to zrobić więc pytanie czy chcesz iść po konkretnych checkpointach i po prostu dotrzeć do końca gry czy samemu rozkminić jak to zrobić.

Osobiście polecam polecieć po checkpointach bo samemu domyślić się jak grę przejść to chyba miesiące stracisz :P
  • Odpowiedz
@repix: Od tygodnia do lat... :) Wszystko zależy od tego jaką filozofię przyjmiesz grając. Czy idziesz wg poradnika po linii najmniejszego oporu, czy robisz wszystko po swojemu i powoli odkrywasz świat. W Minecrafcie najfajniejsze jest to, że możesz robić co chcesz: możesz zostać wodzem w wiosce i żyć sobie spokojnie (do czasu aż cię nawiedzą Raidersi:), możesz też wyruszyć w świat mając przy sobie tylko niezbędne przedmioty.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@MickM Wow! Roku to ja na tą grę niestety nie mam. Myślę, że na początku postaram się samotnie uczyć się mechanik, których muszę przyznać nauka daje sporą satysfakcję, dopiero po jakimś czasie sięgnę po poradnik. Ile godzin masz na liczniku przy tej grze?
  • Odpowiedz
@repix: Szczerze, nie wiem. Gram w wersje java na PC. Mój świat ma już ponad rok. Przygód było tyle, że książkę można spisać. Nie będę zanadto spoilerował, ale podwodna świątynia jest naprawdę fajna.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Krimeuwa_ Dzięki! Zostanę jednak z wersją na konsolę, mój błąd mogłem wcześniej doczytać :/ byłem przekonany, że wszystkie wersje są identyczne.
  • Odpowiedz