Wpis z mikrobloga

#koronawirus #testy
Mircy z czego wynika powszechny tzw hejt odnośnie rządu, ministra zdrowia, nfztu jeśli chodzi o liczbę przeprowadzonych testów.
Odpaliłem sobie tą stronkę (nie wiem na ile jest rzetelna -np czech już nie aktualizują na niej) i porównałem tam liczbę testów dla PL, UK, Korea Płd i Włochy. No i nie wiem co myśleć o tym co się powszechnie na wypok.ru i #tvncwel dzieje?!
Korea płd o ile dobrze śledzę tendencje na wypok.ru to wzór nad wzorami jeśli chodzi o podejście do tematów związanych z koronowirusuem a tu się okazuje, że liczba testów od pojawienia się 100 zarażonych pomiędzy PL a Koreą np w 43 dniu "pandemii" nie jest jakaś powalająca bo koło 15% na korzyść Korei. Czy to o te 15% tak wykopki pałują wiplera czy o co chodzi?

źródło danych to:
https://epidemia-koronawirus.pl
piastun - #koronawirus #testy 
Mircy z czego wynika powszechny tzw hejt odnośnie rzą...

źródło: comment_1587971910C3v5N5jq5DaNXkSgDz7CA4.jpg

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Luk1N: ale korea jest większa niż PL. Włochy to inny kaliber w sensie zły przykład bo u nich sytuacja była/jest tragiczna a u nas odwrotnie.
  • Odpowiedz
@OswaldoMobray: qurła widzę, że debile z tego portalu nadal są w stanie mnie zaskoczyć. Zadałem proste pytanie a tu już się pojawiają tematy związane z liczbą testów na UWAGA km2 danego kraju ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz