Aktywne Wpisy
jan-chrzciciel +123
#!$%@? co się #!$%@?ło to ja nawet nie ( ͡º ͜ʖ͡º)
Siedzę sobie na chacie, przeglądam internet nagle słyszę walenie i dzwonienie do dzwi - policja otwierać. Otwieram i się pytam co jest - możemy wejśc tak, tylko chwila ubiorę się bo w samych gaciach byłem i pytam się dalej ale o co chodzi? Wbijaja mi na pokój i mówią, że mamy zgłoszenie dotyczące tego, że napisał
Siedzę sobie na chacie, przeglądam internet nagle słyszę walenie i dzwonienie do dzwi - policja otwierać. Otwieram i się pytam co jest - możemy wejśc tak, tylko chwila ubiorę się bo w samych gaciach byłem i pytam się dalej ale o co chodzi? Wbijaja mi na pokój i mówią, że mamy zgłoszenie dotyczące tego, że napisał
bart88uk +339
dzięki @wykop ze usuneliscie moj wpis o ukraincu ktory przywłaszczył sobie mój telefon na lotnisku, jestescie cudowni.
w skrócie: zgubilem telefon na lotnisku Balice w Krakowie na parkingu dla taxi typu kiss and ride gdy wychodziłem z auta, telefon był na siedzeniu i zapomniałem o nim i musiałem go nogą albo dupą wypchać gdy wychodziłem z auta xD kierowca był moj znajomy, nie ukrainiec na bolcie wiec telefon na pewno wypadl na
w skrócie: zgubilem telefon na lotnisku Balice w Krakowie na parkingu dla taxi typu kiss and ride gdy wychodziłem z auta, telefon był na siedzeniu i zapomniałem o nim i musiałem go nogą albo dupą wypchać gdy wychodziłem z auta xD kierowca był moj znajomy, nie ukrainiec na bolcie wiec telefon na pewno wypadl na
Dlaczego?
Bo niepisana zasada mówi że powinno się kupowac zegarek za tyle ile się miesięcznie mniej więcej zarabia.
A mi cholernie szkoda wydać na jakąś błyskotkę paredziesiąt tysięcy złotych.
A jakbym kupił taki za 2 czy 3 tysiące to ktoś by mógł pomyśleć, że zarabiam tylko tyle.
Zatem jestem między młotem i kowadłem.
Więc pozostaje nie nosić wcale (・へ・)
CZY ZEGAREK DOBIERAĆ DO PENSJI?
Ten cały poradnik dotyczył wyboru zegarka w oparciu o cechy wizualne (takie było założenie tego wpisu), ale chciałbym jeszcze na zakończenie wspomnieć o popularnej zasadzie dotyczącej wyboru zegarka w oparciu o jego wartość. W poradnikach zakupowych dotyczących zegarków często można się spotkać ze złotą regułą jubilerów, która mówi o tym, że kupując nowy zegarek powinno się przeznaczyć na niego równowartość miesięcznej pensji. Pozornie wydaje się,
To jak to odnieść to samochodu? Założmy, ze mam auto za... 80-100kPLN - co sobie ludzie pomyślą? Że ile zarabiam?
Mało się nie porzygałem czytając ten artykuł. Żyj po swojemu, jak Ci dobrze i póki nie krzywdzisz innych nie masz się czym przejmować.
Zasad których przestrzegania oczekuje od innych.
Niekoniecznie sam ich przestrzegam, no ale w końcu trzeba się szanować.
Pamietajmy o tym.
@AllieCaulfield: Dokładnie! Dlatego jak zamawiałem mojego Rollsa to musiałem jeszcze zamówić maskę ze złota i kierownicę nabijaną diamentami (trochę drapie przy parkowaniu), bo podstawowa wersja kosztowała jedynie moje trzymiesięczne zarobki, a nie chciałem popełniać niewybaczalnego faux pas.
https://m.ceneo.pl/30025364
Chyba nie zna zasad...
@AllieCaulfield: Dobra podpowiedź. Za jaki % dochodów należy kupić rękawiczki?
@unified_observer
@AllieCaulfield
W powyższym wątku wyszedł z każdego z nas wykopek (✌ ゚ ∀ ゚)☞ ale co śmiechłem to moje