Wpis z mikrobloga

Nie noszę #zegarki
Dlaczego?
Bo niepisana zasada mówi że powinno się kupowac zegarek za tyle ile się miesięcznie mniej więcej zarabia.
A mi cholernie szkoda wydać na jakąś błyskotkę paredziesiąt tysięcy złotych.
A jakbym kupił taki za 2 czy 3 tysiące to ktoś by mógł pomyśleć, że zarabiam tylko tyle.
Zatem jestem między młotem i kowadłem.
Więc pozostaje nie nosić wcale ()
  • 26
@TSP89:
CZY ZEGAREK DOBIERAĆ DO PENSJI?

Ten cały poradnik dotyczył wyboru zegarka w oparciu o cechy wizualne (takie było założenie tego wpisu), ale chciałbym jeszcze na zakończenie wspomnieć o popularnej zasadzie dotyczącej wyboru zegarka w oparciu o jego wartość. W poradnikach zakupowych dotyczących zegarków często można się spotkać ze złotą regułą jubilerów, która mówi o tym, że kupując nowy zegarek powinno się przeznaczyć na niego równowartość miesięcznej pensji. Pozornie wydaje się,
@fi9o: niestety, ludzie i tak jakośCię postrzegają i budują na Twój temat opinie, niezależnie czy tego cchcesz i czy tym się przejmujesz. I tu raczej nie chodzi o to że ktoś płacze w poduszkę z tego powodu tylko że ma to wymierne efekty w pracy w życiu towarzyskim, politycznym itd.
@unified_observer: jeśli chodzi o te zasady związane z kupowaniem rzeczy... To zawsze. Powtarzam, zawsze! Się ich trzymam. Dla tych, którzy nie pamiętają, przypominam, że nigdy! Nie kupujemy zegarka dla partnera/partnerki bo to powoduje, że ta osoba od nas odejdzie. A pierścionek zaręczynowy to musi! być koszt wypłata miesięczna x 3, inaczej się nie liczy. Samochód to wypłata x 5.
Pamietajmy o tym.
@AllieCaulfield: a auto to musi być diesel 1.9 tdi , passat to najniższa pułka, może być jakiś droższy. Gaz to do kuchenki albo zapalniczki. No i jak ktoś się pyta czy dobre coś kupił to najpierw sprawdzam czy jest "made in China". Wtedy mówię takiemu że chińszczyzna i szajs, i żeby lepiej wracał do domu.A jeśli dopiero z niego wyszedł, to niech usiądzie i policzy przynajmniej do 10 zanim znowu wyjdzie,