Komputer głównie do gier, ale też do programów autodesku. Chciałbym, żeby wytrzymał te pare lat. Wziąłem dysk SSD 240GB, bo mam już dysk HDD 1TB ze starego kompa, co prawda ma on ponad 7 lat, dlatego moje pytanie - czy mógłbym go normalnie podłączyć do nowego kompa? Wiem, że jest możliwość wzięcia radeona rx 5700 xt, ale uparty jestem na nvidie. Chciałbym zamknąć się tak w granichch 4,5k, ewentualnie moge coś tam dołożyć jeśli jest warto. Posiadam już monitor 27" 1440p 144Hz.
Co sądzicie, co mógłbym zmienić? Gdzie zaoszczędzić, a gdzie dołożyć?
Komputer głównie do gier, ale też do programów autodesku. Chciałbym, żeby wytrzymał te pare lat.
Wziąłem dysk SSD 240GB, bo mam już dysk HDD 1TB ze starego kompa, co prawda ma on ponad 7 lat, dlatego moje pytanie - czy mógłbym go normalnie podłączyć do nowego kompa?
Wiem, że jest możliwość wzięcia radeona rx 5700 xt, ale uparty jestem na nvidie.
Chciałbym zamknąć się tak w granichch 4,5k, ewentualnie moge coś tam dołożyć jeśli jest warto.
Posiadam już monitor 27" 1440p 144Hz.
Co sądzicie, co mógłbym zmienić? Gdzie zaoszczędzić, a gdzie dołożyć?
#pcmasterrace
@kamylo: Lepiej byłoby wziąć SSD 500 GB i najlepiej M.2. Np. Kingston A2000 500 GB.