@zarodziec_malaryczny997: ONR to partia narodowo-socjalistyczna. Używa rasistowskiego symbolu (krzyż celtycki). Jej członkowie używają salutu rzymskiego. Członkowie używają rasistowskiej i ksenofobicznej retoryki. Członkowie ONR także nie raz byli przyłapywani na inspiracjach nazistowskimi zbrodniarzami wojennymi. Przy okazji ONR prezentuje poglądy gospodarcze dalekie od liberalizmu.
ONRowcy to naziści, a każdy kto ich popiera bądź ten jest po prostu nazistowskim s--------m. Moja rodzina ucierpiała w czasie wojny i uważam że mam prawo tak mówić.
@JakovKarnic: 1.ONR to partia narodowo -radykalna. 2.krzyż celtycki jest szeroko.używany przez ogół środowisk prawicowych. 3."salut rzymski" wymyślił amerykanin Francis Belamy w 1892r jako element "ślubowania fladze" 4. Organizacja zbrojna ONR czyli NOB brała czynny udział w walce z okupantem podczas 2 wojny.
@Prawilniaczek: no nie prztłumaczysz,za bardzo wzieli sobie słowa Stalina do serca:Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący, nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej.
#ladnapani #onr #konserwatywka #nacjonalizm
@zarodziec_malaryczny997: jeśli mowa o nazistach? Tak.
Używa rasistowskiego symbolu (krzyż celtycki). Jej członkowie używają salutu rzymskiego. Członkowie używają rasistowskiej i ksenofobicznej retoryki. Członkowie ONR także nie raz byli przyłapywani na inspiracjach nazistowskimi zbrodniarzami wojennymi.
Przy okazji ONR prezentuje poglądy gospodarcze dalekie od liberalizmu.
ONRowcy to naziści, a każdy kto ich popiera bądź ten jest po prostu nazistowskim s--------m. Moja rodzina ucierpiała w czasie wojny i uważam że mam prawo tak mówić.
@zarodziec_malaryczny997: której członkowie walą konia do takich postaci jak https://pl.wikipedia.org/wiki/L%C3%A9on_Degrelle
Który sobie współpracował z Hitlerem.
@zarodziec_malaryczny997: uargumentowałem ci dlaczego ONR to naziści