Wpis z mikrobloga

Hej :)
Chce zlozyc nowego #pc #komputery i chcialbym sie dowiedziec czy to co zlozylem ma sens i pasuje, rowniez czy w tym okresie skladac nowy sprzet (moze jakies nowe podzespoly wychodza zaraz lub jest przewidziany spadek cen?)
Dodatkowo mam jeszcze do wydania +-2 tys na karte graficza i nie wiem, ktora wybrac. Wrzucam link do koszyka i licze na pomoc:
https://www.x-kom.pl/lista/v682xmups

#pcmasterrace
czarusmyk - Hej :)
Chce zlozyc nowego #pc #komputery i chcialbym sie dowiedziec czy ...

źródło: comment_1586540325F3xE82R90ZPB9dJJs3Pq8Z.jpg

Pobierz
  • 16
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@czarusmyk: Asus B450i, obudowa to nzxt h210 (wsadzisz do niej aio 240mm i zasilacz ATX, GPU maks 2 slotowe) albo mój faworyt - Lian Li TU150 (zasilacz sfx i aio maks 120mm, powietrzne chłodzenia wejdą wszystkie, łącznie z Noctua D15, GPU trzy slotowe)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@czarusmyk: Wejdź sobie na reddita r/sffpc i sprawdź kanał YT Optimum Tech. Tam znajdziesz wiele ciekawych buildów mitx. Ogólnie jak chcesz zejść z pojemnością obudowy poniżej 20 litrów to zaczynają się konkretne wydatki i ograniczenia. Bardzo dużo mniejszych obudów mieści maksymalnie dwu slotowe GPU i wymusza użycie droższych zasilaczy sfx. Co do grafiki, sam chciałem przy podobnym budżecie kupić 5700xt, jednak przez problemy ze sterownikami odpuściłem. Koniec końców, dołożyłem 300pln i