Aktywne Wpisy
Caracas +52
Moja córka w tym roku ma mieć pierwszy raz religię (idzie do zerówki w państwowym przedszkolu).
Dziś było spotkanie z księdzem - odwiedził klasę czy tam pokój gdzie przebywa grupa do jakiej uczęszcza moja córka.
Są tam zabawki różne plakaty na ścianach itp.
Teraz najlepsze ksiądz powiedział, że do czasu jego następnej wizyty mają zniknąć z ściany wszystkie dinozaury oraz rzeczy z nimi powiązane bo to sprzeczne z nauką kościoła i to
Dziś było spotkanie z księdzem - odwiedził klasę czy tam pokój gdzie przebywa grupa do jakiej uczęszcza moja córka.
Są tam zabawki różne plakaty na ścianach itp.
Teraz najlepsze ksiądz powiedział, że do czasu jego następnej wizyty mają zniknąć z ściany wszystkie dinozaury oraz rzeczy z nimi powiązane bo to sprzeczne z nauką kościoła i to
Jabby +760
Na pytanie z jak wysoką, nie wiem. Chciałbym wiedzieć jaki jest koszt sprzętu który potrafiłby drukować male figurki z detalami
#druk3d
#drukarki3d
np. to
Na aliexpress jest z wysyłką z Polskiego magazynu 253$ z 1L żywicy (z polskiego magazynu nie zapłacisz cła więc to jest finalny koszt )
Jest do tego jakis dedykowany soft?
Sam chińczyk nie jest podobno zły, ale warto na przykład spojrzeć na coś droższego, jeżeli te figurki mają być do czegoś poważniejszego użyte, na przykład na sprzedaż. Taka Prusa SL1 jest ciekawym wyborem.
Nie nastawilem się poki co na zakup, badam temat i patrze na +/-
Bawię się gliną polimerowa (figurki etc) ale widze ze niektórzy zawodowcy używają tutaj drukarek z b dobrym rezultatem. Stad moj post
@PWRXerXes: no to "żywica" cię czeka. Ale to upierdliwe trochę, jak naprawdę nie jesteś przekonany że świadomie się chccsz w to ładować - to lepiej znaleźć kogoś co już ma i ci wydrukuje co tam potrzebujesz.
@Garreth: W wiekszosci przesadzasz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Raz korzystalem z jakiejs taniej zywicy zeby z wlokna szklanego zrobic formę do formy silikonowej i przyznam ze smród byl wszedzie. Dom piwnica, plac...
Czy sa jakies zywice do drukarki ktore nie sa smrodliwe?
Zywice fotoutwardzalne owszem moga smierdziec, ale nie w takim stopniu jak epoksydy, z ktorymi miales "przyjemnosc" przy robieniu skorupy do formy.
Ale od czegos trzeba zacząć:)
Podobaja mi sie prace artystow w których wszystko jest na swoim miejscu, gdzie nie ma miejsca na przypadkowe lub niedoskonałe elementy. Takie rzeźby widzialem na grupach:p