Wpis z mikrobloga

@Agrest7777: Powinnam urodzić się w innych czasach, kiedy męskość i postawa szacunku wobec kobiet miały jakieś znaczenie, kiedy uprawianie seksu było wyrazem miłości i oddania, nie zatrzymywania faceta na dyskotece (to z tutejszych opisów) o roksie (nawet nie wiem co to ) nie wspominając. I kiedy rodzice przekazywali mężczyznom sposób jak poradzić sobie w życiu, wiedzieli czym jest honor i patriotyzm, i na Boga kończyli szkoły z wiedzą w głowie a nie jak teraźniejsze pustaki które nawet nie wiedzą gdzie i kiedy wybuchło Powstanie Warszawskie.
#wyznanie #mezczyzna #przemyslenia #dawneczasy #meskosc
  • 40
  • Odpowiedz
@Agrest7777: Nie chcę psuć twojego wyobrażenia ale takich czasów nigdy nie było (może za to kiedyś będą)

kiedy męskość i postawa szacunku wobec kobiet miały jakieś znaczenie, kiedy uprawianie seksu było wyrazem miłości i oddania

to jest piękne i romantyczne wyobrażenie dawnych czasów, które stworzone zostało przez dawnych pisarzy. Żadna epoka nie lubi o sobie pisać w negatywach, że się gździli po kątach jak króliki. To co napisałaś to był w
  • Odpowiedz
@Agrest7777: dodałbym jeszcze, że nawet jak istniał ten romantyzm i szacunek dla kobiet to objawiał się tylko jako fasada. W tle żona nie miała prawie żadnych praw i głównie gotowała w kuchni zajmując się domem. Bardzo romantyczne.

Żyjemy obecnie w najlepszych czasach jakie kiedykolwiek były i zdecydowanie najlepszych czasach do życia dla kobiet
  • Odpowiedz
@Agrest7777: Nie wiem jakie czasy masz na myśli, chyba prehistorie. Bo jeżeli przełom XIX I XX wieku jak na obrazku z dwoma panami, to wtedy hipokryzja dotycząca relacji damsko męskich osiągnęła chyba największe rozmiary w historii ludzkości. Z jednej strony seks to temat tabu, a z drugiej prostytucja była popularna jak nigdy, a dla chłopaka z dobrego domu akceptowalnym sposobem rozprawiczenia było wyruchanie służącej (idealnie powinien czekać do ślubu, ale wiadomo
  • Odpowiedz